Remember! Vezi cele mai tari momente din box pe anul 2007!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Decembrie 2007, 18:45
Data actualizarii: Marti 25 Decembrie 2007, 18:45
STAPANII RINGULUI

In 2007, la Sport.ro ai vazut cele mai tari meciuri ale anului. Mayweather cu De La Hoya sau Ricky Hatton, prima infrangere din cariera pentru uriasul Valuev si meciul care a adus Romaniei al treilea campion mondial la profesionisti, Bute versus Berrio, totul a fost la sport.ro in 2007. Si in 2008, Sport.ro va transmite cele mai tari gale din lume.

 2007 a inceput cu cea mai mare surpriza  a ultimilor ani din boxul profesionist. Dupa  46 de victorii consecutive, ''Bestia din Est'' Nikolay Valuev a luat bataie de la uzbekul Ruslan Chagaev si a ramas fara titlul mondial WBO al greilor. Mosul Doroftei, care a castigat si el la viata lui centura WBA a ramas masca atunci cand a auzit ca cineva a reusit sa rapuna bestia de 2 metri si 17 centimetri si 150 de kilogreme.

In luna mai, boxul profesionist a fost zguduit de un nou soc. ''Frumuselul'' Mayweather s-a infruntat cu marele Oscar De la Hoya in ''Meciul Secolului''.  Peste 100 milioane de oameni din 175 de tari - au vazut in direct meciul secolului dintre Oscar de la Hoya si Floyd Maywether. Oscar de la Hoya a pierdut , dar a luat 25 de milioane de dolari pentru acest meci. Floyd Maywether a castigat al 6-lea titlu mondial si a luat pentru victoria cu oscar de la Hoya 10 milioane de dolari.
Mayweather a castigat dupa 12 runde insa multe voci din lumea boxului au contestat decizia.

Mayweather a stabilit adevarate recorduri in 2007. Cele doua meciuri cu De La Hoya si Ricky Hatton au produs in total 400 de milioane de dolari. Dupa cele 10 milioane de dolari incasate in urma razboiului cu De la Hoya, Mayweather si-a tras 20 de milioane si dupa meciul cu Ricky Hatton din noiembrie.

 Desi a anuntat ca se retrage dupa meciul cu Hatton, Mayweather va lupta in 2008 mai mult ca sigur cu portoricanul Miguel Angel Cotto, singurul care poate sa-l opreasca pe cel care a spus despre el insusi ca este mai tare decat Marele Muhamad Aly.

Tot in 2007, Lucian Bute a castigat al treilea titlu de campion mondial la profesionisti pentru Romania, dupa Mihai Leu si Leonard ''Mosu'' Doroftei. Bute l-a invins prin knock out in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio si a devenit campion mondial la super mijlocie, centura pe care trebuie sa o apere pe 29 februarie la Montreal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!