Lacramioara Perijoc Box jocurile europene 2023 Romania Box

Încă o medalie pentru România la Jocurile Europene 2023! Lăcrămioara Perijoc, argint la box (categoria 54 kg)

Delegația României a cucerit o nouă medalie la Jocurile Europene, ediția 2023.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iulie 2023, 21:02
Data actualizarii: Sambata 01 Iulie 2023, 21:09

Pugilista Lăcrămioara Perijoc a obţinut medalia de argint după ce a fost învinsă de bulgăroaica Stanimira Petrova, în finala categoria 54 kg la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (Polonia).

Stanimira Petrova, campioană mondială în 2014, dublă campioană europeană (2016, 2018) şi medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk din 2019, s-a impus la puncte, cu 5-0.

Sportiva din România, campioană europeană în 2019 şi vicecampioană mondială în 2022, o învinsese în semifinale pe turcoaica Hatice Akbaş, campioana mondială en-titre. Lăcrămioara Perijoc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, prin accederea în semifinale.

Bilanțul României la Jocurile Europene 2023
 

România are acum un bilanţ de 17 medalii, şase de aur, şase de argint şi cinci de bronz, la Jocurile Europene din Polonia.

Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin), Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pubilista Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!