Box

Cum a ales Floyd Mayweather sa se retraga in "anonimat". Americanii prezinta cifrele ultimului meci al campionului: record negativ de audienta in sistem PPV

Floyd Mayweather a castigat si ultimul meci al carierei si s-a retras din postura de pugilist neinvins si de detinator al mai multor centuri mondiale. Americanul l-a batut pe Andre Berto la puncte.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Septembrie 2015, 11:04
Data actualizarii: Vineri 18 Septembrie 2015, 11:29

Floyd Mayweather s-a retras cu un meci "ca pe vremuri". Americanul a controlat de la un capat la altul disputa cu Andre Berto, pe care a castigat-o in urma unei decizii unanime a arbitrilor.

Mayweather, care si-a aparat un titlu mondial pentru a 26-a oara, egalandu-l pe legendarul Joe Louis, a atins si recordul lui Rocky Marciano: 49 de victorii si 0 infrangeri.

"Este oficial, cariera mea e gata. Am cucerit tot, am realizat tot ce se putea. Nu mai este nimic pentru mine in acest sport", a spus Floyd Mayweather la finalul meciului cu Berto, disputat la MGM Grand din Las Vegas.

Pentru Mayweather, ultimul meci a fost insa unul contestat de fani, care l-au acuzat ca si-a ales un adversar mult prea usor, dovada si cifrele finale: Berto a reusit sa dea doar 83 de pumni, spre deosebire de 232 cat a dat Mayweather.

Record negativ pe plan financiar

Meciul de retragere al lui Mayweather a bifat un record negativ din punct de vedere financiar, scrie Business Insider.

Potrivit publicatiei americane, meciul cu Berto a inregistrat cele mai slabe vanzari de PPV-uri din 2006 incoace. Duelul Mayweather - Berto a fost achizitionat in sistem Pay Per View de 400 de mii de oameni, la preturile de 65$ (SD), respectiv 75$ (HD). Pana acum, meciul lui Mayweather impotriva lui Carlos Baldomir mai vanduse atat de slab - 325.000 PPV-uri in urma cu 10 ani.

Astfel, Mayweather a incasat de 10% din suma pe care a luat-o la Meciul Secolelor cu Pacquiao. Daca in luna mai americanul a luat 350 de milioane de dolari, acum a adunat "doar" 35 de milioane.

Modifică setările cookies