Boxerul suspendat pentru dopaj a scăpat de pedeapsă după ce a demonstrat că a ieșit pozitiv de la prea multe ouă

Conor Benn Box Chris Eubank Jr. Box
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 09:18
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 09:25

Pugilistul britanic Conor Benn a fost exonerat miercuri de acuzaţiile de dopaj care i-au fost aduse, după ce Consiliul Mondial al Boxului (WBC) a decis că „un consum foarte mare de ouă” constituie „o explicaţie plauzibilă”.

Un test pozitiv la clomifen, un stimulator al fertilităţii feminine cunoscut pentru creşterea nivelului de testosteron la bărbaţi, a determinat anularea luptei lui Benn programate anul trecut în luna octombrie împotriva rivalului britanic Chris Eubank Jr.

Conor Benn, în vârstă de 26 de ani, a negat tot timpul de atunci că ar fi ingerat în mod intenţionat respectiva substanţă interzică.

Conor Benn  a scăpat de suspendare

După ce a consultat un medic nutriţionist, WBC nu a găsit „nicio dovadă concludentă că Benn a ingerat intenţionat clomifen” şi a anunţat reincluderea lui Benn în clasamentul său.

„Consumul foarte mare de ouă al lui Conor Benn, în perioada în care a fost efectuată verificarea, este o explicaţie rezonabilă”, a subliniat WBC.

În ciuda acestei decizii, Conor Benn rămâne în continuare sub ancheta Agenţiei antidoping din Marea Britanie şi a Consiliului britanic de control al boxului şi va trebui să plece în altă ţară dacă va dori să lupte din nou.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!