Mihai Nistor Jocurile Olimpice de la Rio Box

Are 23 de ani si promite sa devina urmatorul star al Romaniei in box. Cine e Mihai Nistor, primul boxer roman calificat la Rio

Mihai Nistor este primul boxer roman care si-a asigurat un bilet la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iulie 2015, 11:39
Data actualizarii: Sambata 25 Iulie 2015, 11:39

Bacauanul Mihai Nistor este primul boxer roman calificat la Olimpiada ce se va desfasura in 2016 la Rio de Janeiro, dupa ce l-a invins, la categoria supergrea (+91 kg) pe marocanul Mohammed Arjaoui, intr-o gala desfasurata in cursul noptii de vineri spre sambata, chiar pe terenul adversarului, la Marrakech.

Nistor, legitimat la stiinta Bacau, a fost dat invingator de arbitri cu o decizie de 2-1, castigand sase din cele opt runde ale meciului.

"Sunt foarte fericit pentru aceasta calificare pe care mi-o doream din toata inima si pentru care am muncit mult si am renuntat la multe, mai ales ca ea vine in urma unei decizii fara precedent luate de APB, divizia profesionista lansata de forul amator de box, AIBA. Aceea de a-mi schimba adversarul cu un boxer din tara gazda a reuniunii. Dar totul s-a terminat cu bine si am prins aripi pentru marea performanta. Aceasta performanta o datorez si colegului meu de club si antrenamente Mihai Jitaru, care, desi mai mic in greutate, fiind campionul la 90 de kg, a acceptat sa fie sparing-partner-ul in ultimele luni de pregatire", a declarat Mihai Nistor pentru Agerpres.

Initial, Nistor trebuia sa-l intalneasca in finala categoriei supergrea pe azerul Magomedrasul Medjidov. Numai ca dublul campion mondial la amatori in 2011 si 2013 s-a accidentat, iar APB a decis ca locul sau sa fie luat de Arjaoui, pregatit in anul 2008 chiar de antrenorul lui Nistor, Relu Auras, care era coordonatorul lotului marocan participant la Olimpiada de la Beijing. in mod normal, romanul ar fi trebuit sa castige respectivul meci prin neprezentarea adversarului.

Mihai Nistor, indrumat de Relu Auras si Ablalim Ferodin, dupa ce si-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro, va lupta mai intai cu germanul Erik Pfeifer, calificat si el pentru Jocurile Olimpice, pentru suprematia categoriei supergrea a AIBA Pro Boxing.

"Mihai Nistor este, la cei 23 de ani ai sai, unul dintre cele mai promitatoare produse ale boxului romanesc, avand in viitor sansa unei cariere remarcabile. Este un sportiv care poate deveni model in demersul de relansare a boxului romanesc catre marea performanta. Sunt convins ca la Rio se va numara printre medaliati, chiar cu aur", a declarat, pentru AGERPRES, Relu Auras.

Campion mondial pe echipe in WSB in urma cu doua sezoane, Mihai Nistor a avut o evolutie foarte buna si in APB, remarcandu-se in special prin victoria obtinuta in urma cu o luna de zile in fata rusului Magomed Omarov.

Sursa: Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!