OFICIAL U-BT Cluj a transferat un brazilian din NBA! ”Numai samba nu am dansat până acum în vestiar”

U-BT Cluj Jordan Taylor Leo Meindl NBA Victor Sanders Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 August 2022, 08:59
Data actualizarii: Luni 08 August 2022, 09:01

Campioana en-titre a României la baschet masculin a făcut mai multe achiziții importante în această vară: Eduard Roschnafsky, Jordan Taylor, Emanuel Cățe, Victor Sanders și, acum, Leo Meindl.

U-BT Cluj, campioana României la baschet masculin, a anunțat pe site-ul oficial transferul brazilianului Leo Meindl, care în această vară a evoluat în NBA Summer League.

”Léonardo Meindl este cel mai recent transfer al campioanei României. Acesta sosește direct din Liga ACB, de la formația Fuenlabrada Madrid. Brazilianul a evoluat în ultimii doi ani în cel mai puternic campionat din Europa. 

Născut pe 20 martie 1993, Meindl măsoară 2.01 metri și poate fi folosit pe poziția de extremă. Sportivul este originar din São Paulo și a evoluat în țara natală la Franca, Bauru, Paulistano, precum și pentru echipa orașului natal. 

În 2013 a primit distincția pentru cea mai bună rezervă a campionatului Brazilian. Ulterior s-a transferat în Spania, acolo unde a evoluat doar la Madrid.

Leo Meindl este om de bază la naționala Braziliei 

Astfel, în sezonul precedent al Ligii ACB, brazilianul a înregistrat medii de 13.1 puncte, 5.6 recuperări și 2.1 pase decisive, bifând un total de 28 de meciuri. 

Totodată, Léo este un component de bază al naționalei Braziliei, câștigând bronzul și argintul la Campionatul Sud-American, desfășurat sub egida FIBA. 

A câștigat aurul la Jocurile Pan Americane din 2015

Totodată, a luat aurul la Jocurile Pan Americane din 2015 de la Toronto. În această vară, noul nostru sportiv a activat în Liga de Vară a NBA, la Phoenix Suns.

Până la ora actuală, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Eduard Roschnafsky, Jordan Taylor, Emanuel Cățe și Victor Sanders”, se arată pe site-ul oficial al campioanei României.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!