OFICIAL Campioana U-BT Cluj a transferat un american de NBA! ”Welcome to our family”

U-BT Cluj Atlanta Hawks euroliga Jordan Taylor NBA Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Iulie 2022, 10:09
Data actualizarii: Joi 14 Iulie 2022, 10:11

Jordan Taylor a jucat la Atlanta Hawks și are în CV meciuri în Euroligă și un titlu de campion în Germania.

Campioana U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer. Este vorba despre Jordan Taylor, un fundaș american în vârstă de 32 de ani.

Clubul ardelean a anunțat pe site-ul oficial că americanul măsoară 1,85 metri și este originar din Bloomington, statul Minnesota. 

U-BT Transilvania Cluj și totul despre Jordan Taylor

La liceu, sportivul a jucat pentru Benilde-St. Margaret’s, primind distincția Minnesota Mr. Basketball. Cu alte cuvinte, Jordan a izbutit în liceu medii de 22,3 puncte și 7,1 pase decisive. 

Drept urmare, Taylor și-a continuat cariera la universitatea Wisconsin, iar în ultimul sezon s-a evidențiat cu statistici de 14,8 puncte, 4,1 recuperări și 3,8 pase decisive.

Americanul a jucat pentru Atlanta în NBA Summer-League

După ce a evoluat în NBA Summer-League la Atlanta Hawks, Taylor a ajuns în Europa și a bătut palma cu Virtus Roma. În sezonul 2012-2013 din Lega Basket, fundașul a înregistrat medii de 11,5 puncte, 3,7 pase decisive și 2,8 recuperări. 

Ulterior, după doi ani petrecuți în capitala Italiei, noul nostru baschetbalist s-a transferat la Hapoel Holon.

De-a lungul carierei, Jordan a mai jucat la nume importante de pe continent, precum Alba Berlin, Galatasaray Istanbul sau ASVEL Lyon. 

A evoluat în Euroligă cu ASVEL Lyon

Americanul a bifat, alături de ASVEL, prezențe și în Euroligă, acolo unde s-a evidențiat cu statistici de 8,0 puncte, 3,8 pase decisive și 1,5 recuperări în stagiunea 2019-2020. Totodată, Taylor a totalizat 40 de meciuri în EuroCup.

În sezonul precedent, conducătorul de joc a activat în Japonia, la Alvark Tokyo. Ca palmares, americanul se mândrește cu un titlu în Germania, cucerit în 2016, a precizat U-BT Cluj pe site-ul oficial al grupării.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!