Doliu în sportul românesc. A murit Gabriel Calancea

Gabriel Calancea A murit Gabriel Calancea baschet Baschet
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 12:26
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 12:37

Antrenorul de baschet Gabriel Calancea a murit la vârsta de 56 de ani. 

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Federației Române de Baschet. 

"Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un șoc atât pentru apropiați, cât și pentru familia baschetului românesc. Președintele clubului CSU Brasov și-a trăit ultimele clipe acolo unde se și născuse: la malul mării. Din pacate, un accident stupid a curmat viața celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micuții participanți la Competiția Natțonală de MiniBaschet U12", au scris cei de la FR de Baschet.

Frate al selecționerului echipei naționale feminine Dan Calancea, Gabriel și-a dedicat viața baschetului, din copilărie și pâna la finalul vieții. Șlefuit de antrenorul Marțisor Hondrila, a fost convocat la loturile naționale de juniori, reprezentând cu deminitate România.

În 1985, împreună cu fratele lui, s-au mutat la Brașov, urmând cursurile Facultății de Electrotehnică. În orașul de sub Tâmpa, au devenit printre cei mai importanti jucatori ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat pana la finalul carierei.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Gabriel Calancea a ramas aproape de baschet, devenind presedintele CSU Brasov. Anul acesta implinea 38 de ani de activitate neintrerupta (ca jucator, si apoi conducator) in cadrul clubului alb-albastru.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!