Blessing Okagbare 100 de metri doping Jocurile Olimpice saritura in lungime Atletism

VIDEO Suspendare record pentru o vicecampioană olimpică la atletism! Cariera îi este practic terminată

Blessing Okagbare a obținut medalia de argint la săritura în lungime la Jocurile Olimpice de la Beijing și a alergat la 100 de metri la Olimpiada de la Tokyo.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 14:00
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 14:01

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse dopante în mod repetat, a primit o interdicţie suplimentară de un an, după apariţia unor noi elemente în dosarul său, a anunţat Agenţia pentru Integritatea Atletismului (AIU).

Okagbare, în vârstă de 33 de ani, medaliată cu argint la săritura în lungime cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing (2008), a fost suspendată provizoriu înainte de semifinalele probei de 100 de metri feminin de la JO la Tokyo, din vara anului trecut.

Blessing Okagbare, vinovată de încălcări multiple ale regulilor antidoping

În luna februarie 2022, ea a primit o suspendare pe 10 ani pentru încălcări multiple ale regulilor antidoping, sancţiune care a pus practic capăt carierei sportivei africane.

Conform AIU, mărirea cu un an a suspendării atletei africane se datorează unor încălcări suplimentare ale regulamentului antidoping, inclusiv sustragerea de la un control antidoping, pe 13 iunie 2021 la Jacksonville (SUA), cu şase zile înainte de a contribui la calificarea ştafetei de 4x100 m a ţării sale la Campionatele Mondiale de luna viitoare.

Alți 10 atleți din Nigeria au fost interziși la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Toate rezultatele obţinute de Okagbare începând de la data respectivă au fost anulate, inclusiv cele ale ştafetei nigeriene de 4x100 m, precizează AIU.

La sfârşitul lunii iulie 2021, Unitatea pentru Integritatea Atletismului anunţa că un număr de 20 de atleţi, dintre care zece nigerieni, au fost interzişi să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce nu au reuşit să îndeplinească standardele de control antidoping în afara competiţiei.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!