Tori Bowie 100 m Campionatul Mondial de Atletism Jocurile Olimpice din 2016 stafeta 4 x 100 m Atletism

FOTO ȘI VIDEO S-a aflat cauza decesului la doar 32 de ani a campioanei mondiale și olimpice Tori Bowie, una dintre cele mai bune sprintere din lume!

Atleta a încetat din viață la începutul lunii mai, fiind găsită moartă în propria locuință.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Iunie 2023, 12:25
Data actualizarii: Marti 13 Iunie 2023, 12:28

Sprintera americană Tori Bowie, vicecampioană olimpică la 100 de metri în 2016 şi apoi campioană mondială în 2017, a murit la începutul lunii mai în urma unor complicaţii legate de o sarcină, potrivit raportului autopsiei, anunţă presa americană, citată de lefigaro.fr.

Sportiva în vârstă de 32 de ani a fost găsită moartă în locuinţa sa din Orange County, Florida, de către o echipă a şerifului trimisă la faţa locului, după ce prietenii şi familia ei erau îngrijoraţi că nu a putut fi contactată.

Ce a arătat autopsia 

Potrivit USA Today, autopsia a arătat că Frentorish 'Tori' Bowie era însărcinată în opt luni şi era în travaliu în momentul decesului.

Potrivit autopsiei, este posibil ca aceasta să fi murit din cauza unor complicaţii legate de sarcină, în special eclampsie, care provoacă crize convulsive potenţial fatale asociate cu tensiunea arterială ridicată.

Palmaresul lui Tori Bowie, o sportivă de excepție

Născută la 27 august 1990 la Sand Hill, într-o regiune rurală din Mississippi, şi crescută de bunica sa, Tori Bowie a trecut de la săritura în lungime la sprint în 2014, stabilind în acel an recordul mondial la 100 m cu timpul de 10,80 la reuniunea de la Monaco.

Ea a continuat să acumuleze un palmares uriaş de medalii într-un mod fulgerător, în primul rând prin câştigarea a trei medalii olimpice în 2016 la Rio, cu aur în ştafeta de 4x100 m, argint în proba de 100 m şi bronz în proba de 200 m.

În anul următor, la Londra, Tori Bowie a devenit campioană mondială în proba de 100 metri, câştigând în 10,85, şi a participat, de asemenea, la ştafeta de aur a echipei SUA în proba de 4x100 m.

news.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!