Premier League, la ANI LUMINA de fotbalul romanesc! Bogatii Angliei primesc sume FABULOASE din sponsorizari! N-ai sa ghicesti cine incaseaza cel mai mult:

Autor: Sport.ro
Marti 20 August 2013, 21:45

	Premier League, la ANI LUMINA de fotbalul romanesc! Bogatii Angliei primesc sume FABULOASE din sponsorizari! N-ai sa ghicesti cine incaseaza cel mai mult:

Premier League este campionatul care genereaza cele mai multe venituri pentru echipe, din drepturile de televizare, incasarile din bilete si din sponsorizari.

Odata cu inceperea noului sezon al Premier League s-au dat publicitatii si sumele pe care echipele din Marea Britanie le primesc din partea companiilor care vor sa isi inscriptioneze numele pe tricourile de joc. Veniturile anuale totale ale celor 20 de cluburi britanice se ridica la fabuloasa suma de 170 de milioane de lire sterline.

La acest capitol, echipa care sta cel mai bine este Arsenal, clubul londonez primind 30 de milioane de lire anual, desi anul trecut contractul cu acelasi sponsor era in valoare de doar 5.5 milioane de lire sterline. In acest top, echipa lui Wenger este urmata de rivalele Mancester United si Liverpool, ambele primind cate 20 de milioane. Cele doua rivale din Londra, Tottenham si Chelsea primesc de la sponsori 19 respectiv 18 milioane de lire.

Spre deosebire de echipele din Premier League, mai multe cluburi din Romania nu reuesc sa obtina contracte de sponsorizare din partea unor companii. Cel mai bun exemplu este cel al Stelei, care desi este campioana Romaniei si are mari sanse de accedere in grupele Uefa Champions League, joaca fara sponsor pe tricou. De asemenea, echipe precum FC Vaslui sau Rapid evolueaza in acest sezon fara un sponsor principal.


 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Alegeri Prezidențiale 2019, vot diaspora, turul 2. Peste 90.000 de români au votat în prima zi
BRAT