Sven Goran Eriksson castiga 2.300.000 de euro pe an la o echipa din liga a 4-a engleza!

Autor: Sport.ro
Miercuri 22 Iulie 2009, 11:51
Sven Goran Eriksson castiga 2.300.000 de euro pe an la o echipa din liga a 4-a engleza!

Fostul antrenor al echipei nationale a Angliei, suedezul Sven Goran Eriksson, este noul director de la Notts County, din a patra liga valorica a fotbalului englez, scrie The Sun.

"Sven isi va intra in rol imediat si va fi ajutat de asistentul sau, Tord Grip, care va ocupa functia de consilier general", a anuntat clubul englez.

Echipa din Nottingham, al carui tricou alb-negru a fost adoptat de clubul italian Juventus Torino la inceputul secolului al XX-lea, a incheiat campionatul trecut pe pozitia a 19-a, in al patrulea esalon.

Club important in fotbalul englez pana in anii '30, Notts County a intrat in declin, fiind eclipsat, din anii' 50, de catre concitadina Nottingham Forest.

In iunie 2009, Notts County a fost preluat de investitori arabi.

Arabii de la Munto Finance au preluat Notts County si au planuri mari la aceasta echipa, iar prima mutare de senzatie este aducerea lui Eriksson ca director sportiv. Suedezul in varsta de 61 de ani a primit un contract care va fi valabil pentru cinci sezoane.

Notts County este cel mai vechi club profesionist din lume, fiind fondat in 1862.

Eriksson a obtinut primele rezultate notabile la IFK Goteborg, de unde a plecat la Benfica Lisabona, alaturi de care a castigat doua titluri si a jucat o finala a Cupei UEFA, dar si una a Cupei Campionilor Europeni, pierduta in 1990, cu scorul de 1-0 in fata lui AC Milan.

Eriksson s-a specializat in castigarea Cupei Italiei: a castigat trofeul cu Sampdoria, Roma si Lazio.

Cel mai mare succes ca antrenor l-a cunoscut la Lazio, unde a castigat campionatul in 2000, iar in 1999 a castigat Cupa Cupelor.

Mărturia unui pacient cu Covid-19: „Îi auzeai cum se chinuie să resusciteze”
BRAT