"Sell, leave, die" in fotbalul englez: suporterii celor 20 de cluburi din Premier League pregatesc un boicot fara precedent

Autor: Sport.ro
Miercuri 10 Februarie 2016, 13:21

	"Sell, leave, die" in fotbalul englez: suporterii celor 20 de cluburi din Premier League pregatesc un boicot fara precedent

Protestul suporterilor lui Liverpool la ultimul meci de campionat ar putea fi urmat de un boicot general, chiar in urmatoarea etapa

Suporterii din Premier League pregatesc un protest in masa, chiar in urmatoarea etapa, ca urmare a nemultumirii provocate de cresterea preturilor la bilete pe stadioanele din Anglia, scrie telegraph.co.uk.

Asociatia suporterilor din Premier League a anuntat ca fanii se vor intalni pentru a discuta punerea in practica a unui plan care sa atraga atentia lumii intregi.

Sunt stadioane in care preturile tichetelor depasesc 100 de euro, iar fanii ameninta ca in acest ritm tribunele vor ramane goale sau, la fel de rau, vor fi populate de fani care se vor simti frustrati de banii pe care vor fi nevoiti sa ii cheltuiasca pentru a putea sustine pe viu echipele favorite.

The Telegraph scrie ca, in 1990, pretul mediul al biletelor pe Old Trafford era de 3,5 lire (7 lire in prezent, luand in calcul si inflatia), iar acum preturile variaza intre 31 si 58 de lire.

La meciul cu Sunderland, din weekend, aproximativ 10.000 de fani ai lui Liverpool au parasit terenul in minutul 77, luand ca reper simbolic noul pret pentru un bilet la tribuna a II-a, 77 de lire.

Reprezentantii Asociatiei Suporterilor din Premier League spera sa convinga suporterii tuturor celor 20 de cluburi sa se alature protestului in masa weekendul viitor.

Coronavirus România, bilanț 13 mai. 953 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore
BRAT
Modifică setările cookies