Anglia

Se cere o avere pentru starul dorit de Newcastle, cel mai bogat club de fotbal din lume

Newcastle a fost cumpărată, în luna octombrie, de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite, deținut de familia regală, care are o avere colectivă estimată la 1,4 trilioane de dolari. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 08:22
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 08:26

Clubul de pe St. James Park este, în prezent, cel mai bogat din lume, și se anunță o campanie de transferuri spectaculoasă pentru salvarea de la retrogradare. Una dintre țintele ”coțofenelor” este Sven Botman (21 de ani), fundașul olandez al lui Lille, considerat de mulți ca fiind ”noul Van Dijk”.

Doar că francezii nu sunt dispuși să renunțe prea ușor la fundașul lor. Newcastle este gata să facă o ofertă serioasă pentru transferul lui Botman în această iarnă, dar Lille cere nu mai puțin de 60 de milioane de euro, anunță cei de la Sky Sports.

Botman este crescut de Ajax Amsterdam și a ajuns la Lille în 2020, pentru suma de opt milioane de euro. În prezent, site-urile de specialitate îl evaluează pe acesta la 30 de milioane de euro.

Contractul său cu campioana Franței este valabil până în vara anului 2025.

Newcastle, pe loc retrogradabil în Premier League

Chiar dacă este cel mai bogat club din lume, Newcastle este mai aproape de retrogradarea în Championship decât de locurile fruntașe din Premier League. ”Coțofenele” sunt pe penultimul loc, cu 11 puncte, la egalitate cu Burnley și la un singur punct în fața ultimei clasate, Norwich. 

Cu o victorie în următoarea etapă, cu Watford, Newcastle ar putea ieși din zona retrogradabilă.

Modifică setările cookies