O echipa aproape DESFIINTATA din Romania i-a marcat cariera lui Ferguson! Meciul care l-a ajutat sa ajunga la United:

Autor: Sport.ro
Joi 21 Aprilie 2011, 14:42

	O echipa aproape DESFIINTATA din Romania i-a marcat cariera lui Ferguson! Meciul care l-a ajutat sa ajunga la United:

Sir Alex Ferguson antreneaza de 25 de ani pe Old Trafford si e unul dintre cele mai mari nume din fotbalul mondial. Asta stim azi. Istoria putea fi insa cu totul alta!

Pe langa multe alte momente incredibile, cariera scotianului a fost marcata de un eveniment petrecut chiar in Romania!

4 noiembrie 1981. Aberdeen joaca returul din turul doi al Cupei Cupelor la Pitesti, cu FC Arges. Dupa 3-0 pe Pittodrie Arena, baietii lui Ferguson sunt siguri de calificare.

Revansa de la Pitesti incepe insa incredibil! In minutul 37, FC Arges avea deja 2-0 dupa golurile lui Marin Radu II (31) si Ilie Barbulescu, iar Ferguson innebunise pe margine.

La pauza, antrenorul a intrat furios in vestiar si a inceput sa tipe la jucatorii lui. A lovit puternic cu piciorul intr-un platou cu cesti de cafea aflat pe o masa si aproape ca si-a fracturat piciorul dupa inca o executie spectaculoasa cu un ceainic.

N-a mai contat ca pe toata durata reprizei secunde a schiopatat pe marginea terenului. Aberdeen a dat inca doua goluri si a mers in turul 3!

Daca Beckham ar fi aflat povestea inainte sa fie lovit cu gheata de managerul sau, probabil ca arcada sa n-ar mai pastra si acum urmele punctelor de sutura! Ar fi stiut cum sa-l evite in momentele de furie maxima!

Ferguson a ajuns in 1986 la Manchester United, dupa ce a mai antrenat si nationala Scotiei. Existenta lui FC Arges n-a urmat acelasi scenariu de succes. Pitestenii au ajuns in Liga a II-a si sunt aproape de desfiintare!

Turismul pe timp de pandemie. La ce să vă așteptați dacă plecați în vacanță anul acesta
BRAT