Mansour bin Zayed Al Nahyan Abu Dhabi Emiratele Arabe Unite Manchester City Mohamed bin Zayed Al Nahyan Anglia

Nimic nu-i mai stă în cale șeicului patron la Manchester City! Ce veste a primit Mansour bin Zayed Al Nahyan

Omul de afaceri din Emiratele Arabe Unite face parte din familia conducătoare din Abu Dhabi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 10:31
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 10:34

Mansour bin Zayed Al Nahyan, șeicul patron al lui Manchester City, echipa considerată de casele de pariuri favorită la câștigarea Champions League, a fost numit vicepreședinte al Emiratelor Arabe Unite de către fratele său mai mare, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, cel care este președintele țării asiatice.

Mansour, care deja din 2009 era viceprim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, face parte din familia conducătoare din Abu Dhabi, emirat condus în prezent de același Mohamed, dar este înrudit îndeaproape și cu dinastia din emiratul Dubai.

Anul trecut, șeicul patron de la Manchester City a fost exclus de la moștenirea emiratului de Abu Dhabi

Patronul de la Manchester City și-a recâștigat astfel influența în țara natală după ce anul trecut fusese exclus de la moștenirea emiratului de Abu Dhabi.

Deși doi dintre frații președintelui Mohamed păreau a fi atunci favoriții, în cele din urmă prinț moștenitor al emiratului de Abu Dhabi a fost numit un fiu al lui Mohamed, Khaled bin Mohamed Al Nahyan.

Țara cunoscută sub denumirea de Emiratele Arabe Unite este formată din șapte emirate, cele mai cunoscute dintre acestea fiind Abu Dhabi și Dubai, de unde tradițional se aleg președintele și, respectiv, prim-ministrul statului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!