Anglia

Mircea Lucescu, omagiat de jucătorul care s-a transferat pe aproape 24 de milioane de euro în Premier League

Noul transfer al lui Everton îi este recunoscător lui Mircea Lucescu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 15:16
Data actualizarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 15:29

Everton a bifat primul transfer din 2022. Rafa Benitez l-a achiziționat pe Vitaliy Mykolenko (22 ani) de la Dynamo Kiev în schimbul a 23.5 milioane de euro. Astfel, sub comanda lui Mircea Lucescu, fundașul stânga a devenit al treilea cel mai bine vândut jucător din istoria campioanei Ucrainei. 

Primele două locuri sunt ocupate de Andriy Shevchenko, care a fost cumpărat de AC Milan în 1999 pe 23.9 milioane de euro, și Andriy Iarmolenko, pe care Borussia Dortmund a plătit 25 de milioane de euro în 2017. 

Vitaliy Mykolenko îi este recunoscător lui Mircea Lucescu pentru evoluțiile solide care l-au propulsat în Premier League și a ținut să specifice acest lucru și într-un mesaj postul pe contul oficial de Instagram, în care își lua rămas bun de la fanii lui Dynamo Kiev. 

„Azi a venit ziua în care aș vrea să-mi anunț noua etapă în carieră. Aș dori să le mulțumesc tuturor antrenorilor, întregului personal al clubului, președintelui Surkis, tuturor colegilor și, bineînțeles, lui Mircea Lucescu pentru atenție, experiență și tot ceea ce a făcut pentru mine. 

Îi doresc lui Dinamo doar victorii, trofee și noroc. Am mari ambiții fotbalistice și de aceea vreau foarte mult să confirm în Premier League. Pentru mine este o provocare, senzații noi, o încărcătură de emoții”, a postat Vitaliy Mykolenko pe contul oficial de Instagram. 

În 132 de meciuri pentru Dynamo Kiev, fundașul stânga a marcat 7 goluri și a oferit 20 de pase decisive. De asemenea, acesta și-a trecut în palmares un campionat al Ucrainei, două Cupe ale Ucrainei și o Supercupă. 

Modifică setările cookies