Anglia

Mikel Arteta si-a convins jucatorii sa renunte la o parte din salariu! Arsenal devine primul club din Premier League care aplica o asemenea masura

Arsenal ia masuri pentru a reduce pierderile din cauza coronavirusului.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Aprilie 2020, 16:07
Data actualizarii: Vineri 17 Aprilie 2020, 16:13

Liverpool si Tottenham au fost primele cluburi care au vrut sa profite de ajutorul oferit de guvernul britanic si au decis sa-si trimita angajatii non-sportivi in somaj tehnic. Valul de critici din spatiul public i-au determinat insa pe sefii celor doua cluburi sa renunte la masura. In schimb, Arsenal a anuntat ca toti angajatii clubului vor fi platiti integral, inclusiv stewardzii care lucrau ocazional doar la meciuri.

Mikel Arteta, primul antrenor din Premier League care a contractat Covid-19, a avut o discutie cu jucatorii si i-a convins pe acestia sa accepte o reducere salariala de 12.5% pentru anul viitor, anunta The Athletic.

"Arsenal este foarte aproape de a ajunge la un acord cu unii dintre jucatori pentru reduceri salariale. Astfel, clubul va primi ajutor pentru eventualele pierderi cauzate de coronavirus. Mikel Arteta a avut o interventie decisiva in acest sens, iar majoritatea jucatorilor sunt gata sa renunte la 12.5% din salariu pentru anul viitor", informeaza jurnalistul David Ornstein.

Jucatorii au vrut initial o amanare a salariului si nu o taiere. Pe grupul intern de WhatsApp al jucatorilor, Hector Bellerin i-ar fi intrebat pe coechipieri daca sunt de acord cu reducerea salariala, iar 13 dintre ei au raspuns "da" si 14 "nu". Apoi, Arteta a intervenit si se pare ca lucrurile s-au clarificat.

CITESTE SI

Modifică setările cookies