Măsură drastică împotriva arbitrului care a anulat golul lui Liverpool contra lui Tottenham

Darren England Liverpool Tottenham Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2023, 21:20
Data actualizarii: Miercuri 04 Octombrie 2023, 21:17

PGMOL, forul responsabil de arbitrajele din Premier League, ar fi luat o primă decizie importantă după eroarea majoră din camera VAR de la meciul Tottenham - Liverpool 2-1.

Darren England (37 de ani), arbitrul din camera VAR de la meciul Tottenham - Liverpool 2-1, care a anulat un gol valabil marcat de Luis Diaz în prima repriză, nu va mai fi delegat la niciun meci al lui Liverpool în acest sezon, anunță The Telegraph.

Darren England nu o va mai arbitra pe Liverpool în acest sezon

Totuși, Darren England va rămâne pe lista arbitrilor din Anglia și ar urma să oficieze la alte meciuri din Premier League, având în continuare parte de susținerea lui Howard Webb, șeful PGMOL.

Până la un nou meci, Darren England și asistentul său din camera VAR de la meciul Tottenham - Liverpool, Dan Cook, au fost reținuți de la delegări pentru partidele din acest weekend.

"Pauza pentru meciurile echipelor naționale este de așteptat să ofere un răgaz în toată această furtyună, iar situația va fi reviziută în momentul în care se vor face delegările pentru etapa a noua", au scris britanicii.

Jurgen Klopp cere rejucarea meciului Tottenham - Liverpool: "E fără precedent!"

Cea mai comentată fază a partidei de pe Tottenham Hotspur Stadium s-a produs în minutul 34, la scorul de 0-0. Luis Diaz a marcat pentru Liverpool, însă reușita sa a fost anulată de asistent pentru un ofsaid. Decizia a fost confirmată și din camera VAR.

Ulterior, PGMOL, forul responsabil de arbitrajele din Premier League, a admis eroarea comisă și a oferit înregistrarea din camera VAR. Arbitrii din camera VAR au crezut că decizia oficialilor din teren a fost aceea de a valida golul și le-au confirmat hotărârea, iar în momentul în care și-au dat seama de gafa comisă a fost prea târziu.

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, spune că meciul ar trebui să se rejoace, chiar dacă recunoaște că acest lucru este probabil imposibil.

"Așa ceva nu s-a mai întâmplat, așa că o rejucare a meciului cred că ar fi decizia corectă. 

Înregistrarea audio nu a schimbat absolut nimic. Este o eroare evidentă. Ar trebui să existe o soluție pentru asta, iar aceasta este rejucarea, însă probabil nu se va întâmpla.

Sunt obișnuit cu decizii greșite, dar așa ceva nu s-a mai întâmplat. Este fără precedent", a spus Jurgen Klopp, citat de BBC.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!