Ireal! Clubul din Premier League care l-ar fi putut transfera pe Cristiano Ronaldo cu 2.3 milioane de euro și a spus 'pas'

Cristiano Ronaldo Everton Sporting Lisabona Anglia
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 10:01
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 10:06

Cristiano Ronaldo (37 ani) este fără îndoială unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai planetei. 

Atacantul portughez a scris istorie în fotbalul mare, însă parcursul său ar fi putut fi cu totul diferit dacă un alt club din Premier League ar fi acceptat propunerea de a-l transfera și asta pe o sumă modică. The Sun dezvăluie o ofertă primită în 2002, în urmă cu 20 de ani, când jucătorul încă nu își făcuse un nume la Sporting Lisabona. 

Echipele erau însă atente și îi vedeau talentul și potențialul lui Cristiano Ronaldo, însă nu a fost cazul lui Everton. Conform sursei citate, într-o nouă carte care tratează rivalitatea dintre Messi și Ronaldo apare informația conform căreia portughezul i-a fost oferit clubului englez chiar în urmă cu 20 de ani. 

Șansă uriașă ratată de Everton 

Mai mult decât atât, mutarea s-ar fi putut face pentru doar 2.3 milioane de euro, sumă modică în contextul în care Cristiano Ronaldo s-a transformat într-un „generator de bani”. Everton însă se focusa pentru a susține un alt tânăr jucător de perspectivă, punându-și încrederea în tânărul Wayne Rooney. 

Fotbalistul englez, care avea 16 ani în acea vară, urma să „explodeze” în sezonul 2002/03, sub comanda lui David Moyes. În acel sezon, Wayne Rooney a înscris șase goluri, iar în următorul nouă. Rooney făcea spectacol pe teren, iar talentul său putea fi deja văzut. 

Cei doi jucători s-au întâlnit însă la Manchester United. Superstarul portughez a fost transferat în 2003, iar Rooney în 2004, când „diavolii” au plătit 37 de milioane de euro în schimbul său. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!