Incredibila poveste a transferului lui Dan Petrescu la Chelsea

Dan Petrescu Dan Petrescu chelsea Dan Petrescu transfer Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Iunie 2022, 20:50
Data actualizarii: Marti 14 Iunie 2022, 20:57

Dan Petrescu a istorisit ce s-a întâmplat înainte de a ajunge la gruparea londoneză.

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a povestit cum a ajuns, la 27 de ani, la Chelsea Londra, echipă în tricoul căreia a făcut istorie. 

Cotat drept cel mai bun fundaș dreapta din istoria clubului londonez, Petrescu a fost văzut pe când evolua la Sheffield Wednesday de un scouter al lui Chelsea.

Povestea spusă de Dan Petrescu

În stilul său caracteristic, fostul număr 2 al Generației de Aur a povestit că avea o altă ierarhie a valorilor în privința echipelor din Anglia. 

„Am jucat la echipa a doua la Sheffield două-trei meciuri. Mi se pare că se schimbase antrenorul la echipa mare și am cerut să joc la echipa a doua. Și acolo era un scouter de la Chelsea. Și am dat vreo trei goluri, jucând fundaș dreapta în meciul ăla. Și a venit scouter-ul după și m-a întrebat: ‘Nu vrei cumva să vii la Chelsea?’. 

Sincer, nu știam cine e Chelsea atunci. Știam că e un club pe acolo, dar nu așa ca de Manchester United, de Liverpool. Cu toate că eram în Anglia. Și am zis: ‘Păi hai să vorbim cu agentul, normal că vreau’. Asta le zic jucătorilor mei: ‘Jucați fiecare meci 100%. Nu știi cine te vede și te vrea”, a spus Dan Petrescu, potrivit as.ro.

  • 17 goluri în 152 de partide pentru Chelsea a marcat SuperDan

În 1995, Petrescu făcea pasul spre Chelsea Londra, unde a evoluat timp de cinci sezoane, devenind rapid un jucător de bază al londonezilor. Alături de Chelsea, bucureșteanul care a început fotbalul la Steaua a câștigat Cupa Angliei în 1997, Cupa Ligii Angliei și Cupa Cupelor în 1998. În 2000 a căzut în dizgrația antrenorului Gianluca Vialli și a părăsit echipa, evoluând câte un sezon la Bradford City și Southampton.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!