Imagini UNICE din muzeul fotbalului din Manchester! Locul care aduna peste 150 de ani de istorie cu intrare LIBERA

Steaua a vazut la Manchester de ce orasul e capitala mondiala a fotbalului! Cu 2 echipe evaluate la aproape 2,4 miliarde de euro, Manchester gazduieste cel mai mare muzeu al fotbalului din lume! Din dragoste pentru fotbal intrarea este gratis.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 August 2016, 21:08
Data actualizarii: Joi 25 August 2016, 21:09

Acum aproape 200 de ani intre Manchester si Liverpool se construia prima linie de cale ferata - astazi pe aceasta linie circula citeva miliarde, rezultate din pasiunea uriasa a englezilor pentru fotbal. In centrul orasului linga catedrala, a fost ridicata "catedrala fotbalului"!

Construit in 2012, cu exponate vechi de peste 150 de ani, Muzeul Fotbalului din Manchester aduce peste 500 de mii de vizitatori in orasul englez.  Totusi, nu exista bilet de intrare, muzeul traind doar din donatii.

Manchester a dedicat-o unei colectii uriase de tricouri, ghete, touchscreen-uri cu istoria oricarui club sau amintirilor de acum 20 de ani cu Cantona si Zola!

La intrare, fanii isi pot face poze cu trofeul Cupei Angliei. Neaparat cu manusi. Statuia lui Michael Jackson a fost adusa de la stadionul lui Fulham.

Englezii nu vor uita niciodata esecul din sferturile de finala ale Mondialului din 1986, atunci cand Anglia a pierdut cu Argentina din cauza unui gol marcat cu mana de Maradona. Totusi, englezii au avut puterea sa aiba tricoul lui Maradona expus la Muzeul de fotbal din Manchester. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies