Anglia

Expertul medical al FIFA cere ca sezonul din Premier League sa fie ANULAT! "Nu mai e vorba de bani, e vorba de viata si de moarte"

Michel D'Hooghe trage un semnal de alarma.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Aprilie 2020, 13:28
Data actualizarii: Miercuri 29 Aprilie 2020, 13:42

Membru in Consiliul FIFA, dar si responsabil cu activitatea medicala a forului mondial, doctorul belgian insista asupra faptului ca sezonul competitional nu trebuie reluat in urmatoarele luni. D'Hooghe a vorbit concret despre Premier League si declaratiile sale par sa contrazica complet plantul "Project Restart" prin care englezii vor sa reinceapa fotbalul.

"Trecem prin cea mai dramatica situatie de la Al Doilea Razboi Mondial incoace si lumea nu este gata pentru fotbal compeititv. Sper ca acest lucru sa se schimbe rapid, dar acum avem nevoie de multa rabdare.

Fotbalul este un sport de contact pana la urma si contactul este primul lucru pe care lumea trebuie sa-l evite. Daca sezonul 2020-2021 incepe in septembrie, atunci am putea evita al doilea val al epidemiei", a spus doctorul, pentru Sky Sports.

De asemenea, membrul consiliului FIFA a adus in discutie un alt aspect interesant: fanii ar fi in pericol chiar daca jocurile s-ar disputa cu portile inchise.

"Chiar daca vom juca cu portile inchise, tot vor exista grupuri de fani care se vor intalni si vor incuraja echipa impreuna, de acasa. Nu mai este vorba de bani, este vorba de viata si de moarte", a explicat Michel D'Hooghe, pentru sursa citata.

Modifică setările cookies