Englezii se plang ca nu ii au pe Dan Petrescu si Guardiola

Autor: Sport.ro
Vineri 27 Noiembrie 2009, 09:37
Englezii se plang ca nu ii au pe Dan Petrescu si Guardiola

Englezii lauda noua generatie de antrenori care a aparut in ultimii ani. Dan Petrescu se afla pe o lista de onoare a englezilor, alaturi de Guardiola de la Barcelona, fostul mare jucator francez, Blanc, acum la Bordeaux, sau Babbel de la Stuttgart.

Crescut practic in propria lor curte, Dan Petrescu a devenit acum subiectul celor mai importante publicatii engleze, dupa ce a reusit cu Unirea Urziceni, cel mai mic oras din Liga Campionilor, minunea de a strange 8 puncte si de a deveni favorit la calificarea din Grupe.

Guardian scrie astazi un articol despre generatia Guardiola - Blanc - Babbel - Petrescu si rezultatele acestora si trage un semnal de alarma in Premier League, privind promovarea noilor antrenori.

"Tinerii manageri ai Europei care arata ceea ce stiu - oriunde dar nu aici", este titlul analizei din Guardian despre diferentele mari dintre antrenorii enumerati mai sus si cei promovati de fotbalul englez.

"Cand Guardiola a cucerit Liga Campionilor in luna mai chiar la debutul sau in lumea selecta a antrenorilor, era rezonabil sa il aratam ca pe o exceptie, nu ca pe o regula. Aceasta competitie, care tocmai prin selectia foarte stricta, nu ar trebui sa fie cucerita asa de usor de un novice."

"Uitandu-ne la bancile tehnice de acum, putem foarte usor sa construim  jumatate de echipa, cu Blanc de la Bordeaux, Guardiola de la Barcelona, Babbel de la Stuttgart, Leonardo de la MIlan si Ciro Ferrara de la Juventus."

"Un alt manager tanar, desi nu este la prima sa echipa, a facut un progres senzational in acest sezon al Ligii Campionilor. In Grupa G, Dan Petrescu s-a descurcat extraordinar ghidand Unirea Urziceni pe o pozitie in care acum detine soarta calificarii din Grupa. Unirea mai are nevoie de doar un punct la Stuttgart.

"Petrescu a fost extrem de emotionat, si explicabil, atunci cand a reusit sa o bata pe Sevilla, desi victoria a venit in urma unui noroc. Sevilla putea sa se impiedice fara probleme, fiind deja calificata, insa autogolul a fost magnific in absurditatea sa.

"Petrescu si-a numit echipa sa cu mandrie Chelsea de Ialomita, joaca in albastru si are un leu pe piept, iar fiica si-a numit-o dupa echipa unde a jucat in Anglia.

"Unirea nu era un club de standarde inalte in Romania pana sa ajunga Dan Petrescu. Stadionul are abia 7000 de locuri, insa sub conducerea acestui antrenor, clubul a ajuns in Finala Cupei Romaniei si a castigat titlul. Daca Unirea va lua un punct cu Stuttgart, atunci va fi un punct monumental."

"E de notat ca in timpul in care Spania, Italia, Franta si Germania nu au probleme in a arunca pe banca antrenori tineri cu rezultate foarte bune, in Anglia acestia cad inainte de a ajunge sa joace in Liga Campionilor.

"Experimentele recente cu fosti jucatori din generatia Guardiola-Blanc-Bannel au fost sterse cu o galeata de apa rece. Tony Adams si Paul Ince au resimtit impactul cu banca tehnica, in timp ce visul lui Roy Keane de a prinde banca lui Manchester United este aproape distrus."

"In ceea ce priveste Bog-Four-ul din Premier League... sau Big-Five, Six sau Seven, asa cum a devenit astazi, ideea de a naste un Guardiola este exclusa", scrie astazi Gruardian.

Cum vrea ministrul Transporturilor să transforme drumurile forestiere într-o alternativă la DN1
BRAT