După ce a cucerit al patrulea titlu consecutiv în Premier League, Pep Guardiola a făcut anunțul 

Pep Guardiola Manchester City Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 12:52
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 13:02

Manchester City a câştigat pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei, o performanţă pe care nicio altă echipă nu a mai realizat-o anterior. 

Trupa pregătită de Pep Guardiola a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, pe West Ham United, în ultima etapă a sezonului din Premier League. 

"Cetățenii" s-au impus prin dubla lui Phil Foden, cel mai bun jucător al sezonului, şi reuşita lui Rodri, în timp ce oaspeții au replicat prin Mohammed Kudus, autorul unui gol spectaculos din foarfecă, în finalul primei reprize.

Manchester City, care a suferit doar trei înfrângeri pe parcursul sezonului actual, a obţinut al şaselea titlu de campioană în ultimele şapte sezoane şi al zecelea din istoria sa, devansând-o pe Arsenal. 

Pep Guardiola a vorbit despre viitorul său

După triumful din Premier League, tehnicianul a vorbit despre viitorul său la club, explicând că, în acest moment, sunt șanse mai mari să plece la finalul sezonului viitor decât să rămână. 

"Realitatea este că sunt mai aproape de a pleca decât de a rămâne. Am discutat cu clubul și sentimentul meu este că vreau să rămân acum. Voi rămâne și în sezonul următor. Dar în timpul sezonului vom vorbi, vom vedea", a spus Guardiola la finalul meciului cu West Ham.

Pep Guardiola, emoționat până la lacrimi

La conferința de presă susținută după triumful din Premier League, jurnaliștii l-au întrebat pe Pep Guardiola despre Jurgen Klopp, dezvăluindu-i și declarația pe care a făcut-o acesta, moment în care a avut o reacție de milioane

"Îmi va lipsi foarte mult. Jurgen a fost o parte importantă a vieții mele. M-a adus la un alt nivel ca manager. Cred că ne respectăm foarte mult unul pe altul, am sentimentul că va reveni. 

Vreau să-i mulțumesc pentru aceste cuvinte, dar știe că în spatele meu sunt multe lucruri pe care acest club mi le-a oferit. Altfel, singur, nu aș fi putut să fac asta. 

M-a ajutat în atât de multe momente. M-a ajutat cu echipa sa, a fost un adversar pe măsură. În multe momente, nu am descoperit variante în care să-i pedepsesc așa cum am făcut-o cu alte echipe. Este atât de dificil.

Îi urez tot binele lui Jurgen. Nu am văzut meciul său final, dar sper că a fost special, pentru că o merită", a declarat Pep Guardiola.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!