SPECIAL Cazul Dani Alves e de actualitate, nu și primul! ”Topul” fotbaliștilor acuzați de viol. Robinho e și acum în închisoare 

Dani Alves fotbalisti acuzati de viol Robinho Fotbal extern Dani Alves / Sursa foto: Profimedia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Februarie 2024, 22:35
Data actualizarii: Luni 26 Februarie 2024, 22:36

Considerat unul dintre cei mai buni fundași laterali din istorie, Dani Alves a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a agresat sexual o tânără într-o discotecă din Barcelona.

În vârstă de 40 de ani, Dani Alves a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare. Mai mult, a primit și o sentință de cinci ani de libertate supravegheată, iar tribunalul a decis ca victima să fie despăgubită cu 150.000 de euro, iar brazilianul a primit și un ordin de restricție valabil timp de 9 ani.

Dani Alves, doar ultimul dintre fotbaliștii închiși pentru viol

Cazuri în care fotbaliștii au fost acuzați de viol au început să fie tot mai frecvente în ultimii ani, iar presupusele victime au ieșit în presă și au mers pe calea legii pentru a-și face dreptate.

  • Robinho

Printre cei care au ajuns să dea explicații în fața judecătorului se numără și Cristiano Ronaldo, Benjamin Mendy, Neymar sau Robinho. De altfel, brazilianul fost la Real Madrid e în spatele gratiilor în acest moment.

Robinho își face pedeapsa în Brazilia

În urmă cu exact un an, s-a stabilit că Robinho a determinat o tânără de 23 de ani să consume alcool pentru a o forţa ulterior să facă sex în grup într-un vestiar dintr-o discotecă, fără ca aceasta să se poată opune. În februarie 2023, Ministerul Public Federal din Brazilia a precizat că fostul fotbalist brazilian Robson de Souza ”Robinho” va ispăşi în ţară sentinţa pronunţată de justiţia italiană, care l-a condamnat la nouă ani de închisoare pentru violenţă sexuală.

În luna octombrie 2023, justiţia italiană solicitase extrădarea fostului atacant al echipelor Real Madrid şi AC Milan după condamnarea pentru un viol în grup comis asupra unei tinere albaneze la Milano, în 2013.

La viol a mai participat un prieten al fotbalistului, Ricardo Falco, condamnat şi el la nouă ani de închisoare, şi alţi patru bărbaţi rămaşi neidentificaţi. Acum, Robinho se află în Brazilia și ispășește pedeapsa.

Santi Mina, condamnat în apel

În vara trecută, atacantul echipei Celta Vigo, Santi Mina, a fost condamnat în apel la patru ani de închisoare pentru abuz sexual. Faptele de care a fost găsit vinovat datează din 2017. Decizia tribunalului din Almeria o confirma pe cea luată în urmă cu un an împotriva atacantului de la Celta Vigo (28 de ani).

De asemenea, atacantul spaniol a fost condamnat la plata a 25.000 de euro către victimă cu titlu de daune morale. Această sumă este mai mică decât cea de 50.000 de euro acordată în urmă cu un an în primă instanţă.

Faptele au avut loc în vara anului 2017, în oraşul Mojacar. Mina juca care la vremea respectivă la Valencia.

Santi Mina a devenit în 2015, la doar 19 ani, cel mai tânăr marcator al unui ”careu” din Spania din ultimii 80 de ani, el înscriind de patru ori într-un Celta Vigo - Rayo Vallecano 6-1.

Ruben Castro trebuia să ajungă la naționala Spaniei, dar a ajuns în fața anchetatorilor

În urmă cu mai bine de 10 ani, în 2013, toată lumea se aștepta să-l vadă pe Ruben Castro (acum în vârstă de 42 de ani) în lotul naționalei Spaniei pentru Cupa Confederațiilor! În loc să joace pe super stadioanele din Brazilia, el dădea explicații în fața justiției.

Ruben Castro, la Betis atunci, era reținut de poliție chiar după un antrenament al echipei. Atacantul a fost acuzat că și-a bătut prietena în plină stradă, pe un bulevard central din Sevilla. Castro nega că mai are vreo legătură cu femeia, chiar dacă aceasta pretindea că e în continuare partenera sa lui.

Castro se aștepta să fie inclus de Vicente Del Bosque în lotul pentru Cupa Confederațiilor. Avea în acel sezon 18 goluri în 33 de partide, iar specialiștii îl considerau o variantă mai bună chiar decât Torres, Pedro sau David Villa.

În fața justiției, femeia a pretins șapte acte de maltratare și una de agresiune sexuală. În cele din urmă, tribunalul l-a declarat nevinovat pe Castro, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro.

Cristiano Ronaldo nu a scăpat nici el de acuzații de viol

Cristiano Ronaldo a fost acuzat de viol de fotomodelul american Kathryn Mayorga, într-un caz care data din 2009. Femeie a pretins că a fost violată într-o cameră de hotel din Las Vegas. Ea a fost audiată în cadrul unui recurs prin care contestă respingerea desfăşurării unui proces civil, în luna iunie a anului 2022.

Avocaţii au solicitat Curţii de Apel a Statelor Unite să anuleze respingerea cazului şi să redeschidă procesul civil care a fost intentat pentru prima oară în Nevada, în anul 2018. Cristiano Ronaldo, care a susţinut întotdeauna nevinovăţia în acest caz, ar fi plătit, în anul 2010, peste 300.000 de euro pentru ca reclamanta să îşi retragă plângerea.

Avocații fotbalistului au trimis două răspunsuri legate într-o ”luptă” în desfășurare, pentru a bloca eliberarea unor documente din ancheta cazului apărut în urmă cu 13 ani. Documentele includ interviuri înregistrate, declarațiile martorilor, email-uri, filmări dar și rapoartele medicale.

Cei de la The New York Times au făcut o cerere legală și au deschis o licitație pentru a pune mâna pe documentele Poliției din Las Vegas, însă s-au lovit de o opoziție puternică. Echipa legală a lui Ronaldo a avut ca argument că multe dintre informații au fost obținute ilegal, prin intermediul site-ului Football Leaks.

Neymar, alt nume mare pe lista presupușilor violatori din fotbal

În urmă cu câțiva ani, Neymar era acuzat și el de viol. Însă, femeia care l-a acuzat pe brazilian de agresiune era pusă sub acuzare pentru calomnie. Najila Trindade l-a reclamat pe Neymar la poliție pentru viol, însă a ajuns sa fie ea anchetată de polițiști. Brazilienii au pus-o sub acuzare pentru calomnie.

Procurorul Jose Fernando Bessa a considerat acuzațiile ei mincinoase și a depus plângere la o secție de poliție din Santo Amaro, localitate din sudul Sao Paolo. Najila Trindade acorda un interviu în care a reafirmat că Neymar a violat-o într-o cameră de hotel din Paris, pe 15 mai 2019, și i-a acuzat pe polițiști de corupție.

Najila susținea că polițiștii i-au furat o tabletă în care avea înregistrări cu scenele de viol. ”Poliția e coruptă, nu e ața? Sau sunt eu nebună?”, a spus femeia în direct la TV. Polițiștii au cercetat casa ei pentru a afla dacă într-adevar cineva a sustras probe, însă singurele amprente gaăite au fost chiar cele ale Najilei.

Printre fotbaliștii acuzați de viol și de agresiune sexuală s-au mai regăsit Benjamin Mendy, Ruben Semedo sau Mason Greenwood. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!