Luis Van Gaal Anglia Manchester United Olanda Premier League Anglia

DECALOGUL SPARTAN al lui Van Gaal! Olandezul e cel mai ciudat antrenor din Anglia! Lista celor 10 lucruri care-l scot din minti!

Olandezii de la 'NRC' au scris o lista de 10 lucruri care il pot enerva la culme pe Van Gaal, un sfat de luat in seama de jurnalistii britanici cand vor avea de-a face cu managerul lui United.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 16:21
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 16:20

Van Gaal si-a dorit mult sa ajunga in Premier League, un campionat in care nu activase ca manager pana in prezent. Numirea sa la United se vrea a fi reconstructia clubului care a esuat in acest sezon sa obtina macar o calificare in Europa League.

LISTA

Articolul presei din Olanda este un fel de 'Cele 10 Porunci', reguli care nu trebuie incalcate de presa din Marea Britanie, dar ziaristii vor sa aiba o relatie buna cu Van Gaal.

Sunt idei ce trebuie luate in seamna pentru ca olandezul sa nu se supere; o mica gafa si totul se transforma intr-un razboi cu presa. Iata-le:

1. Indiferent de meci, Van Gaal poate fi suparat sau vesel. Chiar si la o infrangere, olandezul poate fi calm si jovial, insa o simpla intrebare nepotrivita il poate transforma intr-un zbir

2. Mereu trebuie 'sparta gheata' cu o intrebare neutra: "cum a fost meciul?", spre exemplu. Altfel, daca jurnalistul induce ideea ca are o parere personala despre partida, e posibil ca managerul sa-l contrazica si sa spuna ca United a jucat bine chiar daca a pierdut meciul cu 0-3. Si asta pentru ca se poate ca planurile sale tactice sa fie respectate cu strictete.

3. Un reporter nu trebuie sa-si spuna numele in fata sa. Altfel, olandezul va incepe sa faca glume de fiecare data cand isi va aminti cum il cheama pe respectivul.

4. Nu trebuie puse intrebari despre altceva in afara jocului care s-a incheiat sau a celui care urmeaza. Orice alta intrebare despre transferuri, antrenament sau orice altceva, il va scoate din minti pe Van Gaal.

NERVI, NERVI, NERVI

5. Pentru ca nu stie la perfectie limba engleza, olandezul va denatura unele cuvinte si nu suporta sa fie corectat sau contrazis.

6. Tinde ca atunci cand intrebarile nu-i plac sa puna la randul sau intrebari sau sa raspunda nepoliticos, ironic.

7. Daca raspunde evaziv la o intrebare, iar reporterul o reformuleaza, iar e motiv de panica. Isi da seama ca jurnalistul il forteaza sa spuna ce nu vrea, asa ca devine nervos.

8. Niciodata nu rade. Chiar daca face o gluma, olandezul nu obisnuieste sa zambeasca, motiv pentru care presa e mereu intimidata de reactiile sale. Chiar si cand spune ceva neobisnuit se poate sa fie ironic, iar daca ziaristii incep sa rada devine si mai incruntat, si mai nervos.

9. Opinia presei nu conteaza: daca un reporter vrea sa traduca discutia cu Van Gaal incercand sa-l faca sa explice, atunci nu e deloc bine. Managerul se va supara si va jigni, cel mai probabil.

10. Ne este deloc recomandat un interviu mai amplu de trei minute. Cine trece de aceasta perioada e foarte posibil sa repete o intrebare sau sa fie mai curios decat e cazul, ceea ce-l supara pe Van Gaal.

Noul manager al lui Manchester United este recunoscut pentru seriozitatea sa. El are aproape 63 de ani si s-a afirmat ca antrenor la Ajax. A trecut si pe la Barcelona ('97-2000 si 2002-2003), cat si pe la Bayern (2009-2011). Pe langa perioada de patru ani ca sef la AZ, Van Gaal are o istorie impresionanta la nationala Olandei (2000-2002 si 2012-2014).

Modifică setările cookies