Anglia

City, Chelsea si PSG, BATUTE in cursa pentru Messi! Care e SINGURUL club din lume care poate sa-l transfere pe starul Barcei

Messi ramane in continuare cel mai delicat subiect din fotbal in momentul actual. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Ianuarie 2015, 12:10
Data actualizarii: Vineri 16 Ianuarie 2015, 12:25

Messi a ratat Balonul de Aur si a anuntat ca nu stie unde va juca in sezonul urmator. Sunt mai multe probleme care par ca il imping cat mai departe de Barcelona. Problemele cu fiscul care pot duce la arestarea tatalui sau, neintelegerile cu Luis Enrique si lupta pentru putere din cadrul clubului catalan dupa demisia lui Sandro Rosell. In plus, Barca nu poate sa transfere jucatori in 2015, iar performantele clubului pot avea de suferit.

Daca exista un moment potrivit pentru ca cineva sa-l transfere pe Messi, acesta pare ca e!

Se spune ca Chelsea, Manchester City si PSG sunt gata sa plateasca oricand clauza de 250 de milioane de euro pentru transferul lui Messi, insa in realitate aceste cluburi nu pot misca din cauza fair-play-ului financiar. City si PSG sunt deja controlate de comisiile FIFA dupa ce au fost amendate vara trecuta, iar Chelsea este la limita si Mourinho a anuntat ca mai poate sa liciteze ca pe vremuri pentru jucatori pentru ca poate ajunge in situatia rivalilor de la City.

Surpriza poate sa apara din nou de la Manchester United, club care a cheltuit mult mai putin in ultimii ani si isi perimte pentru urmatoarea perioada sa dea cateva lovituri care sa o readuca in elita fotbalului.

Manchester United a surprins vara trecuta cand i-a adus pe Di Maria, Falcao, Blind, Rojo, Herrera si Shaw cu aproape 200 de milioane de euro, in ciuda faptului ca nu se calificase in Champions League.

United are bugetul necesar pentru transferul istoric al lui Messi, are istoria, fanii si statutul necesar pentru a atrage un asemenea nume, dar si un aliat surprinzator.

Din sezonul urmator, Adidas inlocuieste Nike si devine furnizorul de echipament al lui United, intr-un contract pe 10 ani in valoare de 1 miliard de euro!

Adidas il are sub contract si pe Messi, iar mutarea argentianului la o echipa care joaca in acelasi echipament ar fi ideal pentru producatorul german.

Sunt cunoscute implicarile producatorilor de echipament in transferuri, iar Messi a fost aproape sa ajunga la Chelsea in urma cu cativa ani tot prin aceeasi filiala.

Mutarea la Manchester United ar fi o lovitura si mai mare pentru Adidas. United e cel mai cunoscut club din lume, potrivit unor sondaje, cu o baza de peste 500 de milioane de fani in intreaga lume. Manchester United e o industrie care vinde 5 milioane de produse branduite cu emblema clubului pe an, iar aducerea lui Messi pe Old Trafford ar fi un castig pentru toata lumea.

In total, presa engleza scrie ca transferul lui Messi ar costa-o pe United 600 de milioane de euro, 250 de milioane clauza catre Barcelona, iar restul salariul si primele jucatorului. Veniturile generate ar fi insa uriase. 

Modifică setările cookies