Gabriel Slonina Chelsea chicago fire Premier League Anglia

Chelsea a rezolvat al treilea transfer al verii! Sumă impresionantă pentru un portar de 18 ani

Chelsea a mai rezolvat un transfer, după cele ale lui Raheem Sterling și Kalidou Koulibaly.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 August 2022, 08:29
Data actualizarii: Marti 02 August 2022, 08:29

Chelsea a ajuns la un acord cu Gabriel Slonina (18 ani), portarul formației Chicago Fire, din MLS, iar tânărul goalkeeper a semnat deja cu londonezii, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

Gabriel Slonina, transferat de Chelsea

Slonina va avea un contract pe șase ani la Chelsea, până în 2028, însă pentru moment va rămâne sub formă de împrumut la Chicago Fire.

Pentru acest trnsfer, Chelsea va plăti nu mai puțin de 15 milioane de dolari, cu bonusuri incluse, o sumă impresionantă, având în vedere că Slonina abia a împlinit 18 ani și nu a evolut niciodată în Europa.

Gabriel Slonina are dublă cetățenie, americană și poloneză, măsoară 1,93m și joacă la prima echipă a lui Chicago Fire din august 2021. 

În actuala stagiune, goalkeeper-ul american a apărat în 23 de meciuri la Chicago Fire, a încasat 28 de goluri, iar în 10 dintre partide și-a păstrat poarta intactă.

În decembrie 2021, Slonina a făcut parte din lotul naționalei de seniori a SUA la amicalul cu Bosnia (1-0).

  • 3 milioane de euro este cota de piață a lui Slonina, conform Transfermarkt

În această vară, Chelsea i-a mai transferat pe fundașul central Kalidou Koulibaly (38 de milioane de euro, de la Napoli) și extrema Raheem Sterling (56,2 milioane de euro, de la Manchester City).

Modifică setările cookies