Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan Abu Dhabi Etihad Stadium Manchester City Premier League Anglia

GALERIE FOTO Asta înseamnă să fii șeic! Patronul lui Manchester City a dat jumătate de miliard de lire pe un iaht cât tot stadionul Etihad

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan va primi chiar înainte de începerea sezonului vasul imens, pe care l-a numit Blue în onoarea echipei sale campioane.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 10:22
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 10:22

The Sun scrie că Sheikh Mansour, proprietarul lui Manchester City, a cheltuit nu mai puțin de 500 de milioane de lire sterline pe un mega-iaht care cu greu poate să încapă pe întreg stadionul Etihad!

Șeicul va primi vasul de 525 de picioare lungime (peste 160 de metri) chiar înaintea începerii sezonului, iar Mansour i-a găsit deja un nume iahtului: Blue, în onoarea echipei sale campioane din Premier League.

Blue este al patrulea iaht din lume ca mărime

Iahtul este al patrulea ca mărime din lume, cu cele 40 de cabine, 80 de membri ai echipajului, patru punți speciale pentru divertisment, piscină și două heliporturi pentru transferul pasagerilor.

Greutatea lui Blue, care este eco-fiendly, având un motor hibrid, este de 15.320 de tone, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 19 noduri, adică 35 km/h.

Patronul lui Manchester City a fost exclus de la moștenirea din Abu Dhabi

Șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan (51 de ani) este membru al familiei conducătoare din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Moartea recentă a lui Khalifa bin Zayed Al Nahyan (73 de ani), emir de Abu Dhabi și președinte al Emiratelor Arabe Unite, a provocat în statul din Golf o luptă acerbă pentru poziția de prinț moștenitor al celui care a preluat ambele funcții, șeicul Mohamed (61 de ani), fratele mai mic al decedatului.

Din start a fost exclus șeicul devenit celebru prin cumpărarea lui Manchester City (în 2008), Mansour, care este un frate mai mic al decedatului Khalifa și al actualului conducător, Mohamed.

Favoriții pentru titlul de prinț moștenitor al emiratului de Abu Dhabi sunt, conform Al Jazeera, Khaled (40 de ani), fiul lui Mohamed, și Tahnoun (52 de ani), fratele lui Mohamed.

Mansour, acționar la Ferrari și Daimler AG

”Atât Khaled, cât și Tahnoun sunt oameni puternici în Abu Dhabi, care au acces la rețelele capitale din Emirate”, notează Al Jazeera, în timp ce șeicul Mansour, patron la Manchester City, Al Jazira Club, New York City FC, Melbourne City și Mumbai City, nu are legăturile interne ale celorlalți doi competitori, în ciuda impactului personal pe care îl exercită în afara lumii arabe.

Printre altele, patronul de pe Etihad Stadium este acționar la Ferrari (5%) și Daimler AG (care deține Mercedes) (9,1%).

Foto: The Sun

Modifică setările cookies