HALTERE campionatul european de haltere Erevan 2023 Alte sporturi

Speranțe pentru JO de la Paris! Opt medalii pentru sportivii români după primele două zile la Campionatul European de haltere

Delegația României a debutat în forță la Campionatul European de la haltere, care se desfășoară la Erevan în această perioadă.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Aprilie 2023, 16:28
Data actualizarii: Duminica 16 Aprilie 2023, 16:46

Valentin Ionadi Iancu a câştigat o medalie de argint şi două de bronz, duminică, la categoria 55 kg, în cadrul competiției. Sportivul legitimat la CS Olimpia Bucureşti a luat bronzul la stilul smuls, cu 109 kg, la aruncat a obţinut argintul, cu 136 kg, tot atât cât a ridicat şi georgianul Ramini Shamilishvili, medaliat cu bronz. Valentin Iancu a cucerit bronzul la total, cu 245 kg.

România are un bilanţ de opt medalii după două zile de competiţie, trei de aur, toate obţinute de Mihaela Cambei (categoria 49 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la categoria 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la categoria 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Valentin Iancu la categoria 55 kg (smuls şi total).

România participă cu o delegaţie formată din nouă sportivi, trei băieţi şi şase fete, obiectivul fiind câştigarea a patru medalii şi şase clasări pe locurile 4-6.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!