Moment istoric: se arunca de pe EVEREST fara parasuta! Prima replica dupa saltul lui Felix Baumgartner din spatiu! VIDEO

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Felix Baumgartner a intrat in istorie in 2012, cand a sarit cu parasuta direct din stratosfera, de la peste 38.000 de metri. E timpul pentru o noua cascadorie!

2014 va fi anul americanului Joby Ogwyn! El va zbura direct din varful Everestului, fara parasuta pentru aterizare! La 39 de ani, Ogwyn e pregatit pentru saltul vietii. In luna mai isi va pune un costum cu aripi pe el si se va arunca in gol cu o viteza de 250 km/h timp de 10 minute, pana cand va ajunge la baza muntelui Everest. 

Pericolul este urias! Orice greseala de calcul sau apreciere a distantei il poate arunca direct in stanci!

"E mai mult decat o saritura! E ca o misiune spatiala intr-un anumit mod. La asta visez de cand sunt copil", a declarat Ogwyn in Telegraph. 

Saltul va fi transmis in direct de Discovery Channel si e considerat deja un eveniment de amploarea celui din 2012, cand austriacul Felix Baumgartner a sarit direct din stratosfera sau cu momentul in care Nik Wallenda a mers pe o sfoara intre stancile din Marele Canion. 

Ogwyn va fi acompaniat de patru cameramani cand va urca pe Everest timp de trei zile. In 2008 i-a luat doar 9.5 ore sa ajunga in varf, moment ce i-a adus o reputatie de legenda printre cataratori. Pentru a se pregati, americanul a sarit deja cu costumul sau special de pe varful Matterhorn dintre Italia si Elvetia si de pe varful Eiger din Elvetia. 

NU VA AVEA PARASUTA! Ogwyn nu va avea nicio parasuta in spate, ci va ateriza cu ajutorul unui mecanism top secret despre care nu se stie nimic in acest moment. "O sa vizualizez saritura de mii de ori in mintea mea pana sa o fac. Ultimul lucru pe care o sa-l spun e 'Doamne ajuta!', apoi mai voi arunca", a mai spus Joby Ogwyn. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Inspectorul PRO. Sulina, colțul de rai uitat în cel mai estic punct al UE. Nu există nici măcar dotări minime
BRAT
Modifică setările cookies