Inca un caz de dopaj zguduie lumea sportului: halterofilul Valeriu Calancea a fost depistat pozitiv!

Autor: Sport.ro
Luni 14 Ianuarie 2008, 14:29
FR DE HALETERE CREDE CA SPORTIVUL A FOST SABOTAT!

Halterofilul Valeriu Calancea,  care a fost depistat pozitiv cu metandienona la un cotrol antidoping efectuat la CM din Thailanda de anul trecut si suspendat pentru doi ani de federatia internationala de specialitate, isi sustine nevinovatia, in timp ce FR de Haltere banuieste ca sportivul a fost sabotat.

"Eu inca nu am aflat ca sunt suspendat, nu mi-a spus nimeni nimic. Ma voi uita si eu pe internet. Acum nu stiu ce sa zic. Eu stiu ca sunt nevinovat si voi face apel. Au fost ceva vorbe ca as fi fost testat pozitiv la Campionatele Mondiale, dar oficial eu nu am fost anuntat. Nu stiu de unde au aparut vorbele. Eu sunt sportiv si sportivul e ca un pion, nu stiu ce sa zic. Din partea mea eu nu pot sa zic decat ca sunt nevinovat", a declarat Valeriu Calancea.
Intrebat ce va face daca se va confirma suspendarea si astfel nu va mai putea reprezenta niciodata Romania la Jocurile Olimpice, Calancea a raspuns: "Asta nu inseamna ca mi s-a terminat cariera. Eu voi face antrenamente in continuare".

FR de Haltere nu va mai contesta decizia federatiei internationale, convinsa ca nu are sorti de izbanda. "Din cate stiu eu, din cate am vazut si in cazul altor sporturi, niciodata nu s-a intamplat ca un sportiv testat pozitiv sa fie reabilitat la apel. In general, ce iese la proba A, iese si la B. Orice am incerca sa facem, nu cred ca are sorti de izbanda. La Calancea s-a analizat si proba B, care a confirmat rezultatul probei A. Substanta gasita a fost metandienona", a spus Nicu Vlad.

Vezi mai multe pe www.mediafax.ro

Cinci zile de haos în SUA. Un polițist și doi civili au murit în conflictele violente
BRAT