E fan Barca si a ratat o cariera de portar la Poli! Singurul roman din NFL se pregateste de Superbowl! Ce le-a povestit americanilor despre Romania!

Autor: Sport.ro
Miercuri 01 Februarie 2012, 16:45

	E fan Barca si a ratat o cariera de portar la Poli! Singurul roman din NFL se pregateste de Superbowl! Ce le-a povestit americanilor despre Romania!

Romanul Zoltan Mesko, jucator al echipei de fotbal american New England Patriots, calificata in SuperBowl, a declarat ca este un fan al FC Barcelona si al nationalei Germaniei si si-ar fi dorit sa fie portar de "soccer".

Zoltan Mesko a povestit pentru presa mexicana ca in Romania, mai exact la Timisoara, unde el s-a nascut la 16 martie 1986, juca fotbal in fiecare zi, postul preferat fiind cel de portar.

"Am stat la Timisoara 11 ani. Jucam toata ziua fotbal, acest sport este o religie in intreaga lume, mai putin in SUA. Jucam pe diverse posturi, dar cel mai mult imi placea cel de portar, pentru ca atunci cand eram atacant eram cam lent. Oamenilor le plac jucatorii buni, jucatorii care dau multe goluri. Oamenilor le plac povestile oamenilor care nu au nimic si ajung sa aiba un mare succes si care se remarca prin faptul ca sunt umili, asa cum este Chicharito de la Manchester United", a declarat Mesko.

Timisoreanul se declara fan al Barcelonei si al nationalei Germaniei: "Eu am fost mare suporter al echipei Poli Timisoara, iar in prezent imi place mult FC Barcelona, am multe tricouri ale acestei formatii, dar vreau sa-mi cumpar si de la Manchester United. Imi plac jucatori care au fost idoli in tara mea, Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu. Cand eram mic aveam un tricou al lui Hagi, iar cand am fost la Istanbul si l-am vazut jucand, a fost ca un vis. Popescu este un alt mare jucator al tarii mele. Trebuie sa spun ca-mi mai place sa urmaresc si meciurile jucate de Germania la Cupa Mondiala sau la Campionatul European", a mai spus Mesko.

Familia lui Zoltan a plecat din Romania s-a stabilit in SUA, in Ohio, in 1997, unde timisoreanul a avut primele contacte cu fotbalul american. "Am inceput sa joc fotbal american, am fost constant si am ajuns aici. Multe din ce am invatat nu au fost datorita unui antrenor, ci faptului ca am experimentat si practicat", a spus Mesko.

Zoltan Mesko, fiu de ingineri, vorbitor de cinci limbi straine si licentiat la Universitatea din Michigan in managementul sportului, va deveni, duminica, primul roman care va juca in SuperBowl, finala campionatului de fotbal american, unde echipa sa, New England Patriots, va intalni formatia New York Giants.

Sursa: Mediafax

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

E.U. YES LA VOT. Au pornit cu o afacere de garaj, acum sunt milionari cu bani de la UE
BRAT