BLAT la snooker! Maguire si Burnett, banuiti ca ar fi facut blat!

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Septembrie 2009, 12:26
BLAT la snooker! Maguire si Burnett, banuiti ca ar fi facut blat!

Jucatorii de snooker Stephen Maguire si Jamie Burnett au fost retinuti de politia britanica pentru o presupusa implicare intr-un scandal al pariurilor suspecte, aparut dupa o partida din campionatul Marii Britanii, scrie "The Independent".

Stephen Maguire (28 de ani) si Jamie Burnett (33 de ani) au fost retinuti de politia din Strarhclyde, in cadrul investigatiilor care au loc in cazul rezultatului final al unei partide din 15 decembrie 2008. Investigatia a fost initiata dupa ce mai multe pariuri suspecte au fost puse pe partida dintre cei doi jucatori scotieni.

"Divizia de infractiuni economice a anuntat ca cei doi jucatori au fost retinuti si coopereaza cu politia din Strathclyde", a anuntat un purtator de cuvant al politiei scotiene.

In urma intalnirii dintre Stephen Maguire si Jamie Burnett, din Telford, Marea Britanie bookmakerii au sesizat niste neregularitati. Premergator partidei, se pariasera sume de bani neobisnuit de mari, estimate la cateva sute de mii de lire, pe scorul de 9-3 pentru Maguire.

Partida dintre cei doi, care a avut loc in primul tur al campionatului britanic si este supusa cercetarilor de catre Federatia Internationala de Snooker si Comisia Britanica pentru Jocuri de Noroc, a fost castigata de Maguire cu scorul de 9-3. Maguire l-a invins pe conationalul sau dupa ce Burnett a ratat o lovitura simpla, care ar fi insemnat reducerea scorului la 8-4. Inaintea partidei, Federatia Internationala de Snooker a fost contactata de mai multe agentii de pariuri care semnalau ca au fost pariate sume neobisnuit de mari pe victoria cu scorul de 9-3 a lui Maguire.

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT