francez continente inot papua noua guinee Philippe Croizon Alte sporturi

Aventura INCREDIBILA: performanta UNICA a unui francez care a SFIDAT MOARTEA

Philippe Croizon este un francez care si-a pierdut mainile si picioarele in urma unui accident. El va inota intre cinci continente, cu proteze speciale.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Mai 2012, 16:15
Data actualizarii: Joi 17 Mai 2012, 16:29

Francezul si-a pierdut membrele in urma cu 18 ani, in timp ce regla o antena TV pe un acoperis. Prin incercarea sa vrea sa arate ca oamenii care si-au pierdut membrele pot duce o viata sociala normala.

Philippe a inotat din Papua Noua Guinee pana in Indonezia, supravegheat de un inotator de performanta. Chiar daca drumul a fost scurt, de numai 20 de kilometri, francezul s-a declarat extenuat dupa cele sapte ore si jumatate, cat a durat aventura.

Accidentul care i-a schimbat viata s-a petrecut in 1994, cand s-a electrocutat la 20.000 de volti. Ideea de a inota de la un continent la altul i-a venit dupa ce a traversat Canalul Manecii, in 2010, primul om fara brate care a reusit performanta.

Inotatorul vrea sa treaca si prin apele dintre Iordania si Egipt, ce leaga Asia de Africa, prin apele din Gibraltar, dintre Africa si Europa, cat si prin apele inghetate dintre Alaska si Rusia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies