Al lor e fotbalul!

Record istoric pentru un club din Romania: 25.000 de oameni au venit dupa echipa lor la Bucuresti pentru meciul ANULUI

Si-au iubit atat de mult echipa, incat orice alt sentiment a pierdut din start competitia. Nu le-a pasat de nimic. Nici de locurile de munca, nici de scoala, de familii sau de iubite. Au plec cu zecile de mii dupa un vis pe care li s-a intamplat rar sa il traiasca.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Iunie 2014, 16:56
Data actualizarii: Vineri 27 Iunie 2014, 16:58

Azi, Universitatea Craiova traieste prin suporterii ei. Prin sutele de mii de oameni care au iubit fotbalul in culorile Maximei, pe amintirile care nu pot fi schimbate nici de maestri in spalat creiere. Universitatea, absenta pentru moment din fotbal, continua istoria din tribune.

Si din recordul pe care anii n-au putut sa-l bata. In 1998, 25.000 de fani Stiinta veneau pe Stadionul National pentru finala de Cupa cu Rapid. Universitatea tocmai jucase impotriva interesului ei, in ultima etapa din campionat. Titlul disparea din mainile lui Lucescu, atunci antrenor la Rapid, pentru un nou sezon dulapul plin din Ghencea.

Rapid pierdea dramatic trofeul, dupa un egal pe Oblemenco. Golurile lui Ganea, obsesia spaniolului Alexanco de a vedea fotbal corect, telefoanele confiscate in saptamana dinaintea meciului si stadionul plin de la Craiova au fost suficiente pentru ca 'U' sa fie ea, cea dintotdeauna. Cea care se bate cu Bucurestiul, cea care strica si incurca planurile altora. Chiar daca asta insemna sa-si ia riscul de a nu juca in Europa.

Universitatea terminase campionatul pe 8, asa ca depindea fie de un meci mai putin bun cu Rapid, fie de finala Cupei. A ales a doua varianta, in aplauzele a milioane de suporteri care au urmarit in tensiune maxima jocul de campionat dintre cele doua, terminat 2-2.

Entuziasmul a fost total in decisivul de le Stadionul National. 25.000 de oameni i-au aratat Stiintei cat e de iubita si au facut drumul catre Bucuresti in trenuri speciale, autocare sau masini personale. Capitala si-a schimbat culorile in ziua finalei. Orasul a uitat de culorile lui si a acceptat invazia. Pe stadion, show-ul a fost epic. Jucatorii s-au lasat coplesiti de atmosfera. N-aveau inca smartphone-uri, pentru a le scoate sa faca poze la incalzire, dar au cerut de la ziaristi pozele 'pe CD'.

Romania incerca sa intre in Europa si in era digitala. Pentru Craiova, Europa a fost insa interzisa. Desi au stabilit un record senzational pentru o echipa care nu joaca pe teren propriu, Universitatea a ramas doar cu medalia de onoare. Ca a umplut Bucurestiul si ca a jucat fotbal asa cum ar fi vrut inventatorii lui, cu toate ca principiile le-au facut praf biletele de avion pentru UEFA. #RespectStiinta.

Rapid - Craiova 1-0 (Marinescu 67 - penalty)
Stadion: National 'Lia Manoliu'. 65.000 de spectatori

Rapid: Lobont - Bolohan, Stanciu, Rednic, Dulca, Nanu - Marinescu, Bugeanu, Iftodi - Pancu, Sumudica
Au mai intrat Bundea, Maier, Catalin Popa
Antrenor: Mircea Lucescu

U Cvaiova: Lung - Nastasie, Sandoi, Curt, Iordache - Frasineanu, Cristescu, Vancea, Trica - Lutu, Ionel Ganea
Au mai intrat: Suciu, Buia, Cl. Niculescu
Antrenor: Jose Ramon Alexanco

Modifică setările cookies