(P) Aparat de ras electric: avantaje și dezavantaje în comparație cu aparatul de ras clasic

aparat de ras emag Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 11:22
Data actualizarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 16:00

Una dintre bătăliile constante din lumea bărbieritului, pe lângă multe altele, este cea dintre aparatele de ras electrice și cele manuale. Și, la fel ca multe alte bătălii, este adesea inutilă, deoarece nu există argumente definitive pro sau contra. În acest articol vom face un pas înapoi și vom prezenta opiniile generale privind avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Una dintre bătăliile constante din lumea bărbieritului, pe lângă multe altele, este cea dintre aparatele de ras electrice și cele manuale. Și, la fel ca multe alte bătălii, este adesea inutilă, deoarece nu există argumente definitive pro sau contra. În acest articol vom face un pas înapoi și vom prezenta opiniile generale privind avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Avantajele bărbieritului electric

Comoditate și rapiditate

Unul dintre principalele motive pentru a trece la bărbieritul electric este confortul pe care îl aduce: nu mai este nevoie de o muncă de pregătire lungă și anevoioasă, nu mai este nevoie de spumă de ras și nu mai este nevoie de curățarea sau îngrijirea echipamentului.  Îți iei aparatul de ras electric și te bărbierești imediat. După aceea, trebuie doar să vă așezați aparatul de ras în stația automată de curățare și încărcare și asta este tot.

Confort

Bărbieritul tradițional implică utilizarea unei lame ascuțite, ceea ce implică în mod inerent anumite riscuri. Desigur, o pregătire atentă și o tehnică adecvată pot diminua considerabil aceste riscuri, dar pentru unii bărbați mai puțin norocoși, un aparat de ras manual nu este o opțiune.

În mod normal, utilizarea unui aparat de ras electric va oferi mai mult confort, mai puțină iritație și va evita posibilele tăieturi ale pielii. Majoritatea bărbaților cu pielea sensibilă, predispusă la iritații, iritații și fire de păr facial încarnate, vor beneficia de trecerea la un aparat de ras electric.

Nu trebuie să renunți la bărbieritul umed

De fapt, nu ar trebui să o faceți, deoarece poate îmbunătăți considerabil calitatea bărbieritului în ceea ce privește bărbieritul de aproape și confortul oferit. Majoritatea aparatelor de ras electrice din ziua de azi sunt rezistente la apă și pot fi folosite cu creme și geluri de ras.

Pentru unii, acest lucru poate părea că sfidează scopul unui aparat de ras electric; și acest lucru este complet de înțeles. La urma urmei, unul dintre principalele avantaje ale bărbieritului electric este că nu trebuie să te ocupi de toate chestiile murdare ale bărbieritului tradițional.

Dar dacă ești unul dintre bărbații care au cumpărat un aparat de ras electric doar pentru comoditatea lui, te asigur că îți poate face experiența de bărbierit și mai bună. Am scris un ghid amplu despre cum să alegi o cremă de bărbierit de calitate și îți recomand să îl citești dacă vrei să afli mai multe.

Răderea umedă are asociat luxul coafurii și vă puteți bucura în continuare de o vizită în weekend, de exemplu, dacă nu aveți prea mult timp în timpul săptămânii.

Poate fi economic

Costul inițial de achiziție este, de obicei, destul de ridicat (deși puteți găsi aparate de ras excelente, cum ar fi acesta și acesta, de exemplu, la un preț sub 100 de euro), dar pe termen lung este cu siguranță o investiție bună. Un aparat de ras electric de calitate va dura mulți ani, dar va trebui să înlocuiți lamele și lamelele (de obicei, o dată pe an).

Totuși, dacă comparați acest lucru cu cartușele de lame de schimb, care sunt scumpe și nu durează foarte mult, puteți vedea cu ușurință economiile de bani. Din păcate, atunci când vine vorba de curățarea manuală, un aparat de ras electric nu se poate compara cu un aparat de ras cu două tăișuri, unde murdăria ajunge doar la lame.

Dezavantajele bărbieritului electric

Electric

Aparatele de ras electrice nu oferă un bărbierit la fel de precis ca aparatele de ras

Deși aparatele de ras high-end, cum ar fi Panasonic ES-LV65 și Braun Series 9, se apropie foarte mult în ceea ce privește performanța aparatului de ras, tot nu o pot egala. Aceasta este o chestiune personală și subiectivă într-o anumită măsură, deoarece mulți bărbați cer ca bărbieritul oferit de un aparat de ras electric să fie egal cu cel oferit de o lamă.

Pe de altă parte, o lamă exfoliază, de asemenea, pielea prin îndepărtarea stratului superior de celule moarte. Cu toate acestea, calitatea bărbieritului de aproape este un compromis pe care trebuie să fii dispus să îl faci atunci când treci la bărbieritul electric. Iar obținerea unui confort sporit în schimbul unei mici pierderi în ceea ce privește calitatea bărbieritului de aproape nu este deloc o afacere rea.

Este nevoie de timp pentru ca pielea dumneavoastră să se adapteze la ea

Atunci când folosești pentru prima dată un aparat de ras electric, cel mai probabil vei fi dezamăgit de rezultate (iritații, urme mici de păr facial etc.). Dar înainte de a vă întoarce la vechiul aparat de ras manual, vă recomand să așteptați 3 săptămâni înainte de a lua o decizie.

În plus, este nevoie de practică pentru a te obișnui cu ea, iar tehnica ta se va îmbunătăți. Consultați sfaturile noastre despre cum să profitați la maximum de aparatul de ras electric.

Prețul de achiziție și întreținerea pot fi costisitoare

Aparatele de ras electrice high-end sunt scumpe. În plus, piesele de schimb și cartușele de curățare pot fi destul de scumpe. Nu aveți neapărat nevoie de cel mai bun aparat de ras electric pe care îl puteți găsi pentru a obține rezultate satisfăcătoare, așa că nu uitați să citiți recenziile noastre pentru a vă ajuta să găsiți produsul potrivit.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!