Horia a terminat aclimatizarea la 5.400 de metri! Moment unic in drumul catre Everest! Vezi cu cine si-a facut un "selfie"

►Cel mai tare show al anului: Wrestlemania 30 si 80.000 de nebuni in tribune! DISEARA 21:30 la Sport.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Aprilie 2014, 09:35
Data actualizarii: Luni 14 Aprilie 2014, 11:47

Dupa ce s-a aclimatizat pe unul dintre cele mai inalte lacuri, Tilicho Lake, Horia Colibasanu, romanul care incearca sa urce pe Everest fara oxigen suplimentar (performanta reusita de mai putin de 200 de ori pana acum, in istorie), a trecut la etapa urmatoare din expeditia sa.

Horia a postat un anunt pe Facebook prin care spune ca a terminat aclimatizarea la 5,400 de metri, intorcandu-se in Jomson, si se pregateste sa mearga mai departe, urmatoarea tinta fiind Pokhara.

"Am terminat aclimatizarea la 5.400m. Suntem in Jomsom. Avionul de dimineata a avut probleme tehnice. Se pare ca li s-a terminat power tape-ul. Speram sa il faca maine cu suruburi si sarma de calitate. Daca batzaie prea rau aripile, luam un jeep, 8 ore pana in Pokhara. Salutari! Horia si Justin.", a fost mesajul postat ieri de Horia Colibasanu.


Jomson (Nepal), locul unde Horia a revenit dupa aclimatizarea la 5400 de metri


Horia in padurea de bambus, spre zona de aclimatizare


 

 EPIC SELFIE alaturi de un fan al Barcelonei 

Acesta a avut timp si de un selfie epic in Jomson, acolo unde s-a fotografiat alaturi de doi pusti nepalezi. Satul din Nepal are doar 1370 de locuitori, conform ultimului recensamant, si face parte din districtul Mustang, fiind una dintre putinele asezari din Nepal care beneficiaza de un aeroport, deschis inca din 1962.

Horia a terminat astfel prima faza a aclimatizarii in Nepal, la 5400 de metri, si se intoarce in Kathmandu, via Pokhara. Urmatoarea etapa a expeditiei va fi plecarea spre Tibet, unde va incepe aclimatizarea pentru 8000 de metri, varful Everest avand 8848 de metri

 Cate un fan pe Facebook pentru fiecare metru pe Everest 

De altfel, Horia a "sarbatorit" pe Facebook, acolo unde a facut atatia fani cati metri are muntele Everest.

"4 aprilie 2014 - ziua in care aceasta pagina a atins 8.848 de followeri. 8.848 de oameni sint mai importanti decat cei 8.848 de metri spre care ma indrept. Va multumesc!", este mesajul postat de Horia pe contul personal.

 

Modifică setările cookies