Situatie incredibila la US Open: 6 jucatoare din TOP 10 mondial, eliminate inainte de turul 3 | Monica Niculescu, singura romanca ramasa pe tablou

Simona Halep US Open Tenis
Live Blog
US OPEN
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017, 12:00
Data actualizarii: Vineri 01 Septembrie 2017, 12:35

Urmareste aici turneul de la US Open

12:33 01 Sep
Sase jucatoare din Top 10 WTA, eliminate deja de la US Open

Karolina Pliskova din Cehia, locul 1 WTA, Garbine Muguruza, locul 3 WTA, Elina Svitolina, locul 4 WTA, si Venus Williams, locul 9 WTA, sunt singurele jucatoare din Top 10 mondial ramase in competitie la US Open, dupa doua tururi.

In schimb Simona Halep, locul 2 WTA, Caroline Wozniacki, locul 5 WTA, Angelique Kerber, locul 6 WTA, Johanna Konta, locul 7 WTA, Dominika Cibulkova, locul 10 WTA, au fost eliminate.

Ultima sportiva de top care a parasit competitia este rusoiaca Svetlana Kuznetsova, locul 8 WTA, care a fost invinsa, joi, in turul al doilea, cu 6-3, 3-6, 6-3, de japoneza Kurumi Nara, locul 116 WTA.
22:12 31 Aug
Monica Niculescu a eliminat-o pe Ana Bogdan

Monica Niculescu s-a calificat in turul 3 de la US Open, dupa ce a invins-o pe Ana Bogdan: 6-2, 3-6, 6-3.
21:00 31 Aug
Sorana Cirstea, eliminata de Ostapenko

Sorana Cirstea a fost eliminata din turul 2 al turneului de la US Open, dupa ce a cedat in fata letonei Jelena Ostapenko, detinatoarea titlului de la Roland Garros, in doua seturi: 4-6, 4-6.
09:33 31 Aug

Mladenovic: "Niculescu a fost mai buna"

Sportiva franceza Kristina Mladenovic a declarat ca Niculescu a fost mai buna si ca nu a gasit solutii in fata romancei.

"Niculescu a fost mai buna decat mine. Nu am reusit sa gasesc solutii contra ei. Am incercat, am cautat. Am facut greseli, dar trebuie sa subliniez combativitatea adversarei mele, pentru ca au fost momente in care credeam ca fac lucruri bune, iar ea tot avea raspunsuri", a declarat Mladenovic.

21:10 30 Aug
Niculescu - Ana Bogdan, in turul 2

Jucatoarea de tenis Ana Bogdan (locul 108 WTA) s-a calificat in turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. in turul doi, Ana Bogdan va evolua cu Monica Niculescu, locul 57 WTA.
 
Bogdan a invins-o in primul tur pe Taylor Townsend (SUA, numarul 119 mondial si beneficiara a unui wild card), scor 6-4, 4-6, 6-3, dupa doua ore si 16 minute de joc.
 
in turul doi, Bogdan va juca in compania unei alte sportive din Romania, Monica Niculescu, care a trecut de Kristina Mladenovic (locul 13 mondial si cap de serie 14), 6-3, 6-2.
 
Calificarea in turul doi la simplu feminin este recompendata cu 86.000 de dolari si 70 de puncte WTA.
19:02 30 Aug
Niculescu merge in turul 2

Monica Niculescu (locul 57 WTA) a invins-o pe sportiva franceza Kristina Mladenovic (locul 13 mondial si cap de serie 14), 6-3, 6-2, si s-a calificat in turul doi la US Open.
 
Meciul a inceput marti, dar a fost intrerupt din cauza ploii, la scorul de 6-3, 1-1, fiind reluat miercuri.
 
In turul doi, Niculescu va evolua in compania invingatoarei din meciul dintre Ana Bogdan (locul 108 WTA) si Taylor Townsend (SUA, numarul 119 mondial si beneficiara a unui wild card).
 
Calificarea in turul doi la simplu feminin este recompendata cu 86.000 de dolari si 70 de puncte WTA.
11:54 30 Aug
"Nu am suficienta incredere in mine!"

Simona Halep a declarat ca stie cu ce mare problema se confrunta.

"Multe dintre infrangerile pe care le-am suferit sunt cauzate de faptul ca nu cred suficient ca pot castiga. Judecand la rece, cred ca am renuntat prea usor in unele meciuri. Nu doar ca am renuntat, dar nici nu am crezut ca pot castiga. Si din cauza asta am pierdut", a spus Simona pentru Ok Tennis.

10:53 30 Aug

Sorana Cirstea o va intalni pe Jelena Ostapenko

Sorana Cirstea, locul 54 WTA, o va infrunta pe letona Jelena Ostapenko, locul 12 WTA si cap de serie numarul 12, in turul doi la US Open.

Ostapenko a invins-o in primul tur pe Lara Arruabarrena, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-1. Letona este detinatoarea trofeului Roland Garos din acest an, dupa ce a batut-o in finala pe Simona Halep.

Cele doua jucatoare nu s-au intalnit pana acum in niciun meci din circuitul WTA.
 

10:15 30 Aug
Pliskova ii ia apararea romancei: "Simona n-a facut nimic gresit!"

Ocupanta primului loc in clasamanetul WTA, Karolina Pliskova, a declarat ca Simona a jucat foarte bine in meciul cu Sharapova si ca nu a gresit cu nimic. "Am vazut meciul si cred ca ambele jucatoare au jucat foarte, foarte bine, inclusiv Simona, care a avut ghinion la tragerea la sorti. Cred ca a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am vazut pe hard in ultimele saptamani", a spus cehoaica.

Pliskova a adaugat ca a surprins-o forma fizica in care se afla Sharapova. "Am fost surprinsa de felul in care a fost pregatita Sharapova, ma asteptam sa cada in setul decisiv, dar a jucat chiar mai bine. Simona n-a facut nimic gresit in acel meci, pur si simplu Maria a jucat mai bine", a spus aceasta intr-o conferinta de presa.
09:55 30 Aug
Reactia lui Daren Cahill dupa eliminarea lui Halep: "A lasat-o serviciul!"

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a vorbit despre eliminarea romancei inca din primul tur de la US Open. Australianul a declarat ca l-a surprins pregatirea fizica pe care Sharapova a aratat-o in aceasta partida. "Stiam ce tenis poate juca Sharapova. Nu a fost surprinzator pentru mine asta, ci capacitatea de a juca atat de mult la acelasi nivel. O felicit si pe Simona pentru felul in care a jucat", a spus Cahill la postul ESPN.

Acesta a adaugat ca Simona era suparata dupa meci si ca abia il asculta. "Dupa meci eram suparati, iar eu am incercat sa imi fac treaba, sa incerc ceva ce poate fi facut mai bine. Serviciul a lasat-o in acest meci. Am vorbit cu ea, dar nu era acolo, tocmai iesise din vestiar", a mai mentionat antrenorul lui Halep.

Cahill a spus ca a primit un sfat bun de la preparatorul fizic al Simonei, Teo Cercel. "Asteptam cu totii prea mult de la ea uneori. A fost in top 5 in ultimii 4 ani, a avut mereu sanse, dar uneori trebuie s-o luam in brate, sa-i spunem c-o iubim si ca va veni si ziua ei", i-a transmis acesta.

Antrenorul romancei a declarat ca are incredere ca Simona va reusi sa castige si un Grand Slam. "Fac treaba asta pentru ca eu cred in ea, cred ca poate castiga turneele de Grand Slam si meciurile mari si este o persoana buna. In plus, ii place si Metallica. Va castiga si un Grand Slam, veti vedea", a incheiat Cahill.

21:46 29 Aug
Kerber, detinatoarea trofeului, eliminata

Angelique Kerber a fost eliminata si ea in primul tur. Aceasta a fost zdrobita de Naomi Osaka, din Japonia, cu scorul de 3-6, 1-6
21:02 29 Aug
Sorana, in turul secund

Sorana Carstea a trecut de olandeza Kerkhove in doua seturi, scor 6-1, 6-1 si este singura romanca de pana acum in turul secund. Ana Bogdan o va intalni pe T. Townsend intr-un meci pentru calificarea in turul 2.
10:16 29 Aug
Halep poate pierde locul 2!

Simona Halep era la 5 puncte de primul loc in clasamentul WTA, insa acum poate ajunge pe locul 5!

Dupa ce s-au anulat punctele de la editia din 2016, Simona inca mai ocupa primul loc in clasamentul LIVE, dar mai poate fi intrecuta de urmatoarele jucatoare:

Garbine Muguruza - daca va ajunge in turul trei
Elina Svitolina - daca va ajunge in semifinale
Karolina Pliskova - daca va juca finala

Caroline Wozniacki, Svetlana Kuznetsova sau Venus Williams - daca una dintre ele va castiga turneul.

Anumite jucatoare se vor intalni insa pe parcurs si Simona poate cobori cel mult pe locul 5.

09:55 29 Aug
"Sharapova s-a intors!"

Presa internationala remarca revenirea cu victorie rusoaicei Maria sarapova la un turneu de Grand Slam, dupa un meci electrizant, un adevarat "thriller" contra numarului 2 mondial, Simona Halep.

"A fost doar un meci din primul tur, dar a fost intens. sarapova, castigatoare a cinci turnee de Grand Slam si care a primit un wild-card, juca impotriva Simonei Halep, numarul 2 mondial, aflata in cautarea unui prim titlu major si a unui potential loc 1. in fata unei multimi doritoare sa urmareasca acest meci, fosta campioana a invins-o pe aspiranta. Rusoaica s-a impus cu scorul de  6-4, 4-6, 6-3, intr-un meci electrizant, un adevarat thriller, care ar putea s-o transforme dintr-o curiozitate in favorita", a scris New York Times.

BBC subliniaza ca Maria Sharapova a avut o revenire dramatica la un Grand Slam, dupa ce a trecut de numarul doi mondial, Simona Halep, la US Open. "Meciul a fost exceptional, dar ambele jucatoare au depus un efort extraordinar", a notat sursa citata.

"Sharapova s-a intors. Este aceeasi. Acelasi ritual, acelasi tipat, aceeasi agresivitate si aceeasi dorinta feroce de a nu pierde nimic. A lovit puternic si a invins-o pe Halep in al zecelea meci disputat in acest sezon, dupa 15 luni de suspendare", a notat L'Equipe.

"Maria Sharapova s-a intors imbracata in negru: intr-o rochie cu cristale care amintea de rochia lui Audrey Hepburn in Mic Dejun la Tiffany, unul dintre filmele preferate ale rusoaicei. Iar diva s-a impus in fata puternicei Simona Halep, locul 2 in lume, pentru a saptea oara consecutiv", scrie The Guardian.

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a fost invinsa, marti, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de rusoaica Maria sarapova, locul 146 WTA, fosta numarul 1 mondial, beneficiara a unui wild card, in mansa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Cele doua spotive au oferit un "thriller", o adevarata finala in turul I al US Open, o infruntare intre forta si tenacitate, poate cea mai frumoasa partida din acest an din circutul feminin, in fata unui public care a ocupat aproape in totalitate cele 23.000 de locuri ale Arthur Ashe Stadium.

Anterior, Halep nu o invinsese niciodata pe sarapova, in sase partide jucate. Ultima oara, ele s-au intalnit la Turneul Campioanelor din 2015, cand rusoaica a câstigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut si doua finale in fata Mariei Sharapova, la Roland Garros si la Madrid, ambele in 2014.
09:25 29 Aug

Sharapova a plans de bucurie!

Maria Sharapova a incheiat meciul cu Simona in lacrimi. A reusit in sfarsit o victorie importanta, dupa suspendarea pentru dopaj de anul trecut!

"Uneori te intrebi pentru ce faci atatea eforturi, iar emotiile si seri ca acestea justifica totul. Am fost foarte nerabdatoare, abia asteptam sa joc. Din secunda in care am aflat ca voi juca impotriva Simonei - imi faceam unghiile in acel moment - mi-am luat telefonul si m-am uitat pe YouTube la meciurile noastre. M-am simtit foarte bine in joc, mi-am stiut planul. Dar una este sa stii ce ai de facut si alta sa faci lucrurile.

Nu am fost prea mult pe teren in ultimele saptamani. Faptul ca am reusit sa revin, sa joc astfel, sa inving numarul 2 mondial in primul tur la US Open este extraordinar. Tenisul este un sport individual, dar de cand am revenit, ma simt ca intr-o echipa. Nu castig doar pentru mine, ci si pentru oamenii din jurul meu si este extraordinar. In spatele cristalelor Swarovski (de pe rochia sa), exista o fata care are curaj si multa dorinta si nu pleaca nicaieri",
a spus Sharapova dupa meci.
 

09:20 29 Aug
Halep: Cred ca am jucat bine!

“Sunt trista ca am pierdut. Dar cred ca am dat totul. Ea a fost mai buna. A servit mai bine astazi. Serviiul meu a fost foarte slab astazi. A fost foarte, foarte greu, nu ca un meci din primele tururi. Dar asta a fost tragerea, nu pot spune nimic mai mult, asta este. Este vorba de noroc, iar pentru primul a fost un meci greu. Dar totusi cred ca am jucat bine, iar ea a jucat foarte bine. A fost un meci bun. Eu nu am fost in meci, nu stiu de ce. Poate pentru ca era seara. Mereu e altceva. Nu m-am antrenat seara. Dar acestea sunt scuze. Cred ca este o victorie mare pentru Maria, a fost departe de teren atatea luni, acum revine, simte ca poate juca bine si este foarte fericita”, a afirmat Halep dupa meci.
03:22 29 Aug

Simona Halep - Maria Sharapova 4-6, 6-4, 3-6

Set 3
-Statistica incredibila a acestui meci ii apartine Sharapovei, care a avut 60 de lovituri castigatoare
-Maria Sharapova 2.0 este insa incredibila in acest meci. Rusoaica nu se sperie de o noua revenire a Simonei si ataca pentru set. Iar mingiile ii intra perfect. Setul se incheie cu o minge trimisa afara de Simona Halep, care cere challenge, insa tehnnologia video nu ii da dreptate
-Se poate! Simona isi joaca sansa si incearca sa reintre in meci: 3-5
-Desfasurare destul de fulgeratoare, cu Sharapova la conducere. Simona a inceput slab si are nevoie de o noua revenire precum cea din setul al doilea: 2-5
-Decisivul incepe la fel ca setul secund. Sharapova e la butoane si face 3-1 avand un joc absolut incredibil. Rusoaica loveste si loveste, gasind unghiuri fantastice. Masha face poate cel mai bun meci de la revenirea in circuit

Set 2
-Senzational! Simona ia 5 gameuri consecutive si isi adjudeca setul, iar meciul merge in decisiv!
-Super revenire!!! Simona egaleaza la 4-4, dupa ce a fost condusa cu 4-1 de Sharapova in setul secund
-Se face 4-1 pentru Sharapova, iar Halep trebuie sa gaseasca o solutie urgenta. Aceasta vine cu un break alb pentru 4-2
-Simona resimte socul setului pierdut, iar Sharapova isi continua graba catre victorie. E 3-1 pentru Masha

Set 1
-Sharapova aminteste prin agresivitatea ei de incredibila Ostapenko, din finala Roland Garros. Rusoaica ajunge la 28 de lovituri castigatoare si castiga setul cu 6-4
-Wow, se merge din break in break, iar scorul ajunge la 3-4. Simona reuseste apoi sa isi faca serviciul si sa egaleze
-REBREAK Halep! Simona iese la atac si reintra in set: 2-3
-BREAK Sharapova! Masha reuseste sa doboare defensiva Simonei si face break. Halep s-a aparat excelent in cateva schimburi, dar nu a putut rezista asalturilor Sharapovei, care loveste foarte agresiv fiecare minge si nu ii da timp de reactie adversarei sale
-In game-ul 3 al partidei, Simona are sansa breakului, dar Sharapova nu renunta la niciun punct. Roamanca accepta sa intre in schimburi lungi cu Sharapova, iar rusoaica are castig de cauza
-Nadia Comaneci este in tribunele arenei Artur Ashe. Ea a aparut avand in mana si un tricou in care isi promoveaza cel mai nou proiect - The Winning Film - o incursiune in lumea campionilor din sportul de inalta performanta.
-Simona raspunde excelent si isi adjudeca gameul pe serviciul sau
-Sharapova are primul serviciu, dar Simona ia primul punct. Totusi, rusoaica raspunde taios si isi adjudeca game-ul cu 4 lovituri direct castigatoare

*Dupa o festivitate spectaculoasa de deschidere, meciul Simonei Halep a inceput. Suntem pe terenul central de la US Open, unde pana acum organizatorii au programat un show avand-o pe Shania Twain in prim plan.
 

23:08 28 Aug
Begu, eliminata de Kozlova

Irina Begu a fost eliminata de Kateryna Kozlova, din Ucraina, dupa ce a pierdut in doua seturi, scor 2-6, 6-7 (7-9)
23:07 28 Aug
Copil, eliminat de Tsonga

Marius Copil a pierdut in trei seturi meciul cu Jo Wilfried Tsonga, scor 3-6, 3-6, 4-6
20:41 28 Aug
Ilie Nastase: "Nu e un meci dificil pentru Simona"

"Nu e un meci dificil. Sarapova nu a jucat de mult timp si nu mai are increderea pe care a avut-o pana acum. Nu stiu cum i s-a acordat acest wild-card. Si tocmai sa joace in primul tur cu Simona... Dar nu cred ca o sa aiba probleme Simona, oricum", a declarat Ilie Nastase pentru Dolce Sport.
20:41 28 Aug
Pliskova, Muguruza si Kvitova s-au calificat in turul 2 dupa 6-2 6-2 cu Eguchi din Japonia, 6-0 6-3 cu Lepchenko din USA, respectiv 7-5 7-5 cu Jankovic.
10:22 28 Aug

Halep, nr1 WTA in clasamentul LIVE!

Simona Halep va incepe US Open, ultimul Grand Slam al anului, in calitate de numarul 1 mondial, in clasamentul WTA "live". Insa in ierarhia oficiala, publicata luni, jucatoarea romana este in continuare pe locul 2, cu 6.385 de puncte, dupa sportiva ceha Karolina Pliskova, cu 6.390 de puncte.

Ierarhia momentului a fost stabilita in urma retragerii punctelor aferente participarii jucatoarelor la editia 2016 a US Open. Halep are 5.985 de puncte, dupa ce a pierdut cele 420 de puncte castigate anul trecut, cand a ajuns in sferturile de finala la Flushing Meadows.

In acest clasament "live", romanca este urmata de spaniola Garbine Muguruza, cu 5.800 (a pierdut 60 de puncte), de ucraineanca Elina Svitolina, cu 5.410 puncte (-120 puncte) si de actualul lider, finalista editiei trecute Pliskova, cu 5.100 puncte (-1.290 puncte). Germana Angelique Kerber, castigatoarea de anul trecut de la New York a cazut de pe locul 6 pe locul 12, cu 3.156 de puncte.

Urmatorul clasament oficial va fi dat publicitatii la 11 septembrie si va include rezultatele obtinute de jucatoare la actuala editie a US Open. Opt sportive pot deveni lider WTA in functie de performantele de la New York

In ierarhia publicata, luni, de WTA, s-a produs o singura schimbare in Top 10, Dominica Ciblkova (Slovacia) urcand de pe locul 11 pe locul 10, detinut de poloneza Agnieszka Radwanska, dupa ce a disputat finala turneului de la New Haven.

Primele zece pozitii in clasamentul de simplu sunt ocupate de urmatoarele jucatoare:

1. Karolina Pliskova (Cehia) 6.390 de puncte;

2. Simona Halep (Romania) 6.385;

3. Garbine Muguruza (Spania) 5.860;

4. Elina Svitolina (Ucraina) 5.530;

5. Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.350;

6. Angelique Kerber (Germania) 5.146;

7. Johanna Konta (Marea Britanie) 4.750;

8. Svetlana Kuznetova (Rusia) 4.410;

9. Venus Williams (SUA) 4.216;

10. Dominika Cibulkova (Slovacia) 3.830.

10:21 28 Aug
Simona Halep intra in aceasta noapte in primul tur la US Open, contra Mariei Sharapova, dupa ora 2 noaptea! Suspendata pentru dopaj, rusoaica a revenit in circuit, insa nu a mai avut rezultatele din trecut. Sharapova a primit un wild card din partea organizatorilor, iar o parte din jucatoarele din circuit au protestat. Nu si Simona Halep, cea care spune ca se concentreaza doar pe jocul ei si spera sa o bata pe rusoaica.

"Eram la antrenament (n.r. - cand s-a tras tabloul). Am primit un mesaj. Reactia mea a fost una normala, pentru ca anul asta parca de fiecare data am avut parte de tablouri grele.

Sigur ca mi-am zis - cum e posibil, din nou? Este primul tur la un turneu de Mare Slem! In ceea ce priveste wildcard-ul acordat Mariei - nu sunt eu in masura sa comentez. A fost decizia organizatorilor, ei pot face asa cum vor.

Cred ca ea este suficient de puternica pentru a reveni. Are multa experienta si multe turnee castigate. Este o mare provocare sa joc impotriva ei in primul tur al unui turneu de Mare slem. M-a batut de sase ori - poate voi reusi sa schimb asta.

Voi incerca sa dau tot ce pot, voi incerca sa castig meciul si vreau sa ma bucur de meci - pentru ca este un meci mare de tot. imi este, poate, putin dificil, pentru ca ea joaca plat si risca mult si atunci, in momentele decisive, imi este greu sa intru eu in minge, sa fac pasul in fata si sa imi iau sansele.

Cred ca eu m-am schimbat mult ca jucatoare fata de 2014 - si mental, si ca joc. Ma simt mai puternica. Simt ca am mai multa experienta, am trecut prin multe in acesti ultimi trei ani. Ma simt bine si simt ca sunt pregatita sa joc din nou impotriva ei.

Nu ma gandesc la ceea ce a facut Maria, la context. Ma gandesc la mine, vreau sa ies pe teren si sa joc cel mai bun tenis al meu. Este doar un nou meci, o noua provocare, o noua oportunitate de a juca impotriva ei si de a incerca sa o bat. Nu vreau sa pun presiune pe mine gandindu-ma prea mult ca joc impotriva Mariei Sharapova. Este doar o alta jucatoare."
, a spus Simona la conferinta.


300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!