FOTO! Inca doua sali polivalente in Bucuresti din 2011: de 16.000 locuri si 25.000! Vezi cum va arata Arena Bucurestilor!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2010, 14:41
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2010, 14:49

Sorin Oprescu a anuntat astazi ca vrea sa construiasca in Bucuresti inca doua sali polivalente. Constructiile ar urma sa inceapa in 2011.

Una dintre sali va fi situata intre Voluntari si DN1 si va avea intre 25.000 - 30.000 locuri.

A doua sala polivalenta reprezinta un proiect mai vechi, gandit pentru Parcul Tineretului si se numeste Arena Bucurestilor.

Arena Bucurestilor va fi situata in Parcul Tineretului, va fi o sala polivalenta de 16.000 locuri, teatru de vara, parcare sub si supraterana si va costa 50 de milioane de euro.

Iata un fragment din comunicatul de presa emis de Primaria Generala, emis in data de 18.02.2010.

Proiectul "Arena Bucurestilor" ce urmeaza sa inceapa in acest an, va contribui la crearea unei infrastructurii care sa permita situarea Bucurestiului in randul marilor centre culturale ale lumii.

Bucurestiul este prima scena culturala a tarii, dar din pacate,  nici o infrastructura in domeniu nu are in acest moment capacitatea gazduirii unui eveniment de anvergura internationala.

"Arena Bucurestilor", ce se va realiza printr-un parteneriat public-privat este cel mai mare complex sportiv, de agrement si social din Romania ce va gazdui: concerte, mari manifestari sportive, expozitii, targuri, evenimente sociale si de afaceri;
Arena va va avea o capacitate de pana la 16 000 de locuri si este prevazuta, intr-o faza initiala cu o parcare sub si supraterana - 1000 de locuri si se preconizeaza a fi finalizata in 24 de luni

Proiectul "Arena Bucurestilor" va fi amplasat in Parcul Tineretului, constructia urmand sa aiba loc 90% sub nivelul solului,  protejand zona verde a parcului si incluzand un plan de amenajare peisagistică cu alei cu pomi, straturi de flori, mici lacuri, fantani arteziene etc.

In perioada imediat urmatoare se va finaliza contractul  de concesiune de lucrari publice.

Iata FOTO cum va arata Arena Bucurestilor!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!