WINGS FOR LIFE - Alergam pentru cei care nu pot! | Duminica 3 mai - Felix Baumgartner vine in Romania pentru ultramaratonul lumii!
Live Blog

Wings for life

WINGS FOR LIFE - Alergam pentru cei care nu pot! | Duminica 3 mai - Felix Baumgartner vine in Romania pentru ultramaratonul lumii!

Autor: Sport.ro
Luni 27 Aprilie 2015, 17:04

Duminica 3 mai - ultramaratonul lumii, in direct la Sport.ro de la 13:30!

17:25 27 Apr

Wings for Life - acum si pentru concurentii in scaune rulante! 


Pe 3 Mai, oamenii aflati in scaune rulante vor concura alaturi de alergatori, unii langa altii, in aceeasi competitie – Wings for Life World Run. Vom fi impreuna, asa cum ar trebui sa fie. George Balta, ambasadorul local Wings for Life, se va afla la start, la Bucuresti, alaturi de alti oameni aflati in scaune rulante. Concurentii vor trebui sa foloseasca scaunele rulante normale, nu cele speciale pentru competitie. Astfel, fiecare va avea aceeasi sansa.


"Wings for Life World Run este un eveniment pentru toata lumea. Ne bucuram, ca in 2015, putem avea alaturi si oamenii imobilizati in scaune rulante. Participantii vor concura in scaune rulante normale. Bineinteles, ne-am fi bucurat sa vedem si scaune rulante de competitie sau biciclete de mana pe traseu, insa acestea sunt mult prea rapide pentru formatul cursei noastre, iar siguranta concurentilor nu ar fi putut fi garantata", a spus Anita Gerhardter, CEO Wings for Life.


Toti participantii – in scaune rulante si alergatori – vor lua startul pe 3 Mai, ora 11 UTC (ora 14.00 in Romania) si vor fi urmariti de Masina Oficiala de Finis.


Cand masina te depaseste, pentru tine, cursa a luat sfarsit, insa autocarele puse la dispozitie de catre organizator, te vor aduce inapoi in zona de start, unde poti sarbatori alaturi de prieteni, familie si ambasadori.


Te afli intr-un scaun rulant si doresti sa participi? Trebuie sa
• Fii pregatit pentru o cursa de neuitat, unde oamenii se simt bine si isi fac prieteni noi
• Ai un scaun rulant pe care il utilizezi zi de zi, care poate fi folosit de catre tine sau impins de un prieten
• Rotile din spate ale scaunului sa fie de 50-64 cm
• Rotile din fata sa fie de 7-16 cm
• Sa poata fi actionat de tine cu ajutorul inelelor laterale si sa ai frane

Motiveaza-te, ia-ti prietenii si inscrie-te in cea mai globala cursa de pe planeta. Te asteptam la start! 

17:18 27 Apr

Castigatorii de anul trecut au ales sa alerge tot in Romania!


Pe 4 mai, 35,397 de oameni de pe intreg mapamondul au luat startul intr-o cursa caritabila simultana si au alergat pentru cei care nu pot. In Romania, i-am vazut la start pe Mihaela Radulescu, Dani Otil, Roxana Ciuhulescu, Joseph Hadad, Daniel Osmanovici, Virgil Stanescu, Alin Petrache, Andrei Rosu si Toma Coconea. Si-au unit puterile si fiecare a alergat cat l-au tinut picioarele.

Pe 3 mai 2015, ne unim din nou fortele si vom alerga pentru cei care nu pot.


Castigatorii editiei locale, Liliana Danci si Eugen Constantin Sorop, puteau alege orice locatie de pe mapamond unde sa alerge pe 3 mai 2015, acesta fiind premiul oferit de organizatori. Insa, cei doi au ales sa ramana in Romania si sa alerge alaturi de romani pentru o cauza nobila.


"Pentru mine, a alerga in Romania, pentru o astfel de cauza, este o onoare. Wings for Life World Run a fost singura competitie in care mi-am dorit sa termin ultima... Anul viitor voi fi la start, in Bucuresti. Sper sa fim in numar cat mai mare, pentru ca numai asa avem sansa sa le dam o speranta celor alflati imobilizati intr-un scaun cu rotile",
a spus Liliana Danci, care a alergat 39,03 kilometri.


"Am ales sa alerg tot in Romania pentru ca alaturi de mine vor fi prietenii si familia. Unii dintre ei vor fi alaturi de mine, pe traseu, altii ma vor sustine de pe margine. Nicaieri nu te simti mai bine ca acasa", a afirmat Eugen Sorop, care a alergat 58,86 kilometri.

Plutonul vedetelor a fost condus de Toma Coconea, care a alergat aproape un maraton – 40,5 kilometri, urmat de Andrei Rosu cu 32,54 kilometri, Dani Otil a fost foarte aproape de a termina un semimaraton, cu 20,68 kilometri, iar Mihaela Radulescu a reusit sa alerge 8,5 kilometri. Daniel Osmanovici a ajuns la 19,81 kilometri, Virgil Stanescu a parcurs 14,14 kilometri, Alin Petrache a alergat 11,29 kilometri, Roxana Ciuhulescu a ajuns la 10,07 kilometri, iar Joseph Hadad la 6,81 kilometri. 

17:16 27 Apr

E mai usor in echipa!

Vrei sa alergi in echipa unuia dintre ambasadorii locali Wings for Life World Run? Mihaela Radulescu, Toma Coconea, Dani Otil, Daniel Osmanovici, George Balta, Andrei Rosu si Alexandru Nicolau te asteapta sa faci parte din echipa lor. Daca nu, iti poti crea propria echipa, unde sa-ti inviti prietenii, colegii sau membrii familiei sa alerge alaturi de tine.


Alergarea in echipa la Wings for Life World Run aduce oamenii impreuna, asa cum nu s-a mai intamplat pana acum. Este ocazia sa te tii de toate promisiunile pe care ti le-ai facut de Anul Nou, ocazia sa ridici moralul familiei, prietenilor, clubului, companiei tale, sa arati cat de important este spiritul de echipa si sa demonstrezi ca ai tai sunt cei mai buni – totul intr-un cadru distractiv.


• Cine poate participa intr-o echipa? Cursa in echipa aduce impreuna familii, prieteni, membri de club, colegi de munca, amici de la universitate – oricine – indiferent de aptitudini sau varsta, pentru a alerga pentru cei care nu pot. De la 18 pana la 100 de ani, orice persoana care alearga sau care se afla intr-un scaun cu rotile, oriunde in lume, se poate inscrie intr-o echipa. Companiile mama isi provoaca sucursalele, cluburile se intrec intre ele, universitate versus universitate, in una sau mai multe locatii Wings for Life World Run. Unde exista un grup de oameni, acolo poate exista si o echipa!

• Unde poate alerga o echipa? Oriunde! Indiferent de locatie, familiile si prietenii pot alerga in aceeasi echipa sau in echipe diferite. Deci, ar putea exista o competitie intre familia Popescu si familia Smith, fiecare participant alergand in locatii diferite din lume, dovedind ca, de fapt, familia lui este cea care conduce clasamentul global. Sau poate familia Ionescu, raspandita pe tot globul, s-ar putea hotari sa afle care exceleaza la capitolul alergare. Deci, ar putea forma echipele Ionescu Florida, Ionescu Madrid, Ionescu Melborne, Ionescu Munchen si asa mai departe.

 Particip si eu! Cum ma alatur unei echipe? Este foarte usor. Ori te alaturi uneia deja existente, ori iti creezi propria echipa, publica sau privata. Poti face parte din maxim trei echipe, contribuind cu fiecare pas din cursa la distanta parcursa de intreaga echipa. Astfel, iti impingi echipele sa acopere cea mai mare distanta si sa fie in top, in timp ce si tu, la nivel personal, urmaresti aceleasi obiective.

Este GRATUIT sa te alaturi unei echipe sau sa creezi una. Singura plata este taxa individuala de inscriere, taxa care este directionata in intregime catre Fundatia Wings for Life, cu scopul de a gasi un remediu pentru leziunile maduvei spinarii. In plus, participarea la Wings for Life World Run este o promisiune pe care ti-o faci tie, pentru a fi in forma si a ramane sanatos in noul an.


2015 ar putea fi anul tau, anul echipei tale. Alatura-te unei echipe ale ambasadorilor locali si te asteptam la start cu multe surprize, premii si o experienta de neuitat alaturi de ambasadorul tau preferat. 

Mai multe informatii sunt disponibile pe: www.wingsforlifeworldrun.com
Facebook: https://www.facebook.com/WingsForLifeWorldRun?fref=ts

17:15 27 Apr

Alearga cu lumea intreaga prin SELFIE RUN


La Wings for Life World Run mii de oameni alearga pentru a ramane in fata masinii oficiale de finis, si nu catre o linie fixa de finis.

La 13:30, ora Romaniei, toti alergatorii din cele 35 de locatii din toata lumea pornesc simultan, uniti prin dorinta de a alerga pentru cei care nu pot. 100% din incasarile generate sunt directionate catre proiecte de cercetare a afectiunilor maduvei spinarii, in toata lumea.

Pilotul de Formula 1, Daniel Ricciardo a fost primul care a testat aplicatia, intr-o sesiune de antrenament. 

Anul acesta, Wings for Life World Run va avea loc pe sase continente, in 33 de tari, si, pentru prima data, oriunde te afli tu. Acum, si tu poti face parte din aceasta miscare globala de alergare, chiar daca locuiesti la mii de kilometri de o locatie oficiala. Prin intermediul aplicatiei Wings for Life World Run, poti “organiza” propriul tau Wings for Life World Run Selfie Run, avand ocazia sa ajuti Fundatia Wings for Life si sa participi la acest eveniment global.

Cum functioneaza?
Descarca aplicatia Wings for Life World Run si poti incepe imediat antrenamentul impotriva unei masini oficiale de finis, in modul de cursa Wings for Life World Run.

Pe 3 mai, la ora 11:00 UTC (14:00, ora Romaniei) – in momentul startului celei de a doua editii Wings for Life World Run – aplicatia Wings for Life World Run porneste automat si da startul cursei Wings for Life World Run Selfie Run. Alergarea ta, traseul tau, lumea ta, propriul tau Selfie Run.

Inscrie-te pentru Wings for Life World Run Selfie Run pana pe 28 aprilie (ora 14:00), contribuie cu 15€ pentru cauza Wings for Life si compara-ti performantele cu ceilalti participanti la Selfie Run, din toata lumea.

Exista o diferenta intre adevarata Masina Oficiala de Finis si cea virtuala?
Nu! Atat Masina Oficiala de Finis virtuala, cat si cea reala, vor porni la ora 11:30 UTC (14:30, ora Romaniei); un semnal sonor clar va aunta startul masinii de finis. Viteza acesteia va creste treptat, pana cand ultimul concurent este depasit si declarat castigator global. (Vezi graficul de mai jos pentru detalii legate de viteza Masinii Oficiale de Finis). Castigatorii de la Selfie Run vor fi ultimul barbat si ultima femeie ramasi in cursa, cei care acopera cea mai mare distanta inainte de a fi depasiti de masina de finis.

14:00 (ora locala) – STARTUL CURSEI
 
14:30 – PLEACA MASINA DE FINIS – Viteza: 15km/h 15:30 – VITEZA CRESTE: 16 km/h
16:30 – VITEZA CRESTE: 17 km/h
18:30 UTC – VITEZA CRESTE: 20 km/h
19:30 – VITEZA CRESTE: pana la 35 km/h, pana cand ultimul concurent este depasit.

Masina Oficiala de Finis se va opri dupa 100 de kilometri (echivalentul a 5 ore si 50 de minute).

17:13 27 Apr

Romanii au participat in numar mare anul trecut la Wings For Life. Click aici pentru galerie FOTO

17:10 27 Apr

Felix Baumgartner vine in Romania!


Omul care a depasit viteza sunetului va conduce masina oficiala de finis la Wings for Life World Run Bucuresti.

Neinfricatul Felix Baumgartner, asul din Formula 1 David Coulthard, campionul de la Paris-Dakar Marc Coma si motociclistul Ricky Johnson se vor numara printre cei 35 de soferi ai Masinilor Oficiale de Finis de la a doua editie Wings for Life World Run, pe 3 mai 2015.

Felix Baumgartner isi seteaza constant noi limite. In 2012 a facut istorie, in cadrul Red Bull Stratos, efectuand o saritura de la 39 km inaltime, atingand 1,342.8 km/h in cele 4 minute si 22 de secunde in cadere libera. Daca deja ai ajuns in Stratosfera si ai fost cel mai rapid om de pe planeta, care ar putea fi urmatoarea provocare? In 2014 a participat la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, in calitate de pilot, unde a ocupat locul 9, iar in 2015 a participat la cursa Bathurst de 12 ore din Australia, ocupand aceeasi pozitie. 

“Ma bucur ca pot fi parte din acest fenomen global – Wings for Life World Run – un proiect minunat, cu o cauza nobila in spate. Mii de oameni vor alerga simultan, in 35 de locatii, pentru cei care nu pot. Voi conduce Masina Oficiala de Finis in Romania si credeti-ma ca va fi o adevarata provocare pentru mine – dupa ce am fost cel mai rapid om de pe planeta, acum va trebui sa fiu printre cei mai lenti… Voi conduce masina cu 15 km/h si nu voi atinge mai mult de 35 km/h pe parcursul traseului. Fiti atenti, va urmaresc!”, a spus Felix. 

Cea de a doua Masina Oficiala de Finis va fi condusa de Costin Giurgea. De doi ani incoace, ne prezinta ultimele noutati din industria auto, alaturi de Tudor Bratu in emisiunea “Masini cu Giurgea si Bratu”. Chiar daca si el este obisnuit mai degraba sa testeze limitele superioare ale unei masini, acum va avea parte de o experienta opusa. Tudor Bratu a decis sa alerge pentru cei care nu pot. Sa vedem la ce kilometru il va prinde colegul Giurgea.

17:08 27 Apr

Cursa Ingerilor. Pe Aripi, Fiti gata, Start! 

Introdus in 2014, Wings for Life World Run este un eveniment global de alergare, care va avea loc pe 3 mai 2015. Participantii din cele 35 de locatii din toata lumea, vor lua startul la exact aceeasi ora. 11:00 UTC (14:00, ora Romaniei).

Alergatorii sunt urmariti de o Masina Oficiala de Finis, care porneste la 30 de minute de la start, cu 15 km/h, si isi mareste treptat ritmul, pana cand ultimele persoane de pe traseu sunt depasite. Anul trecut, campionul global Lemawork Ketema a fost prins dupa cinci ore si 78 de kilometri parcursi. 

DESPRE WINGS FOR LIFE

Milioane de oameni din toata lumea sunt dependenti de un scaun rulant, din cauza afectiunilor maduvei spinarii, de cele mai multe ori acestea fiind rezultatul unui accident rutier sau al unei cazaturi. Wings for Life este o fundatie non-profit de cercetare a maduvei spinarii, cu misiunea de a gasi o vindecare pentru afectiunile acesteia. Din 2004, Wings for Life a finantat proiecte de cercetare si studii clinice in toata lumea.

In timp ce “leacul” inca ramane nedescoperit, s-au inregistrat progrese constante. Cele trei milioane de euro stranse de primul eveniment Wings for Life World Run, toate taxele viitoare de inscriere, precum si sponsorizarile obtinute de acest eveniment global de alergare vor contribui la progresul catre acest obiectiv final. 

 

 

SA VORBIM DE CIFRE pentru alergatorii din Romania:

Masinile Oficiale de Finis vor porni de la linia de start la 30 de minute de la plecarea alergatorilor pe traseul Wings for Life World Run si vor merge conform unui ritm stabilit la nivel global.

 14:00 (ora locala) – STARTUL CURSEI

14:30 – PLEACA MASINA OFICIALA DE FINIS – Viteza: 15km/h

15:30 – VITEZA CRESTE: 16 km/h

16:30 – VITEZA CRESTE: 17 km/h

17:30 – VITEZA CRESTE: 20 km/h

19:30 – VITEZA CRESTE: 35 km/h, pana cand ultimul concurent este depasit.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Barna, după demiterea lui Voiculescu: ”Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”
BRAT
Modifică setările cookies