ACUM LIVE VIDEO Premiera mondiala: primul ultramaraton simultan in 35 de tari! Peste 1.000 de oameni alearga astazi la Bucuresti

ACUM LIVE VIDEO Premiera mondiala: primul ultramaraton simultan in 35 de tari! Peste 1.000 de oameni alearga astazi la Bucuresti

VEZI AICI LIVE VIDEO

Romania si Fundatia Lumea cora sprijina cel mai mare eveniment de alergare din lume, Wings For Life World Run, o cursa originala, fara finis, organizata de fundatia Wings For Life concomitent in 35 de tari de pe 5 continente, cu scopul de a strange bani pentru cercetarea afectiunilor maduvei spinarii.

S-au inscris peste 1000 de alergatori

Evenimentul incepe in direct la Sport.ro de la ora 12.30. Plecarea are loc din parcarea cora Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 - DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti, unde traficul va fi restrictionat. .

„Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei masini oficiale de finis, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. La o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run”, explica Daniel Pisica, directorul de concurs.

Ambasadorii Wings For Run din Romania sunt Mihaela Radulescu, Dani Otil, Toma Coconea si Andrei Rosu. Pe 4 mai, la start lor li se alatura sportivii Ana Maria Branza, Alin Petrache, Virgil Stanescu, dar si alte vedete locale, precum Ana Maria Stancu, Daniel Osmanovici, Cosmin Selesi, Joseph Hadad, Valentin Butnaru, Alexandra Badoi, Octavia Geamanu, Adrian Maniutiu. Favoritii la castigarea titlului local sunt alergatorii profesionisti Alexandru Corneschi si Liliana Danci.

Mihaela Radulescu doreste sa-si bata recordul personal la Wings for Life World Run
„Chiar daca alergatul nu este tocmai sportul meu preferat, imi voi strange familia si prietenii si vom fi cu totii la start pentru ca numai impreuna putem grabi acest proces de cercetare si sa ajutam cat putem la gasirea unui remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale”, a spus Mihaela.

Dani Otil doreste sa faca primul semimaraton
„Chiar daca ma antrenez destul de mult, iar alergatul face oricum parte din antrenamentul meu, pana acum nu am participat niciodata la un semimaraton sau maraton. Stiu ca am un obiectiv ambitios, avand in vedere ca va conta mult si viteza cu care trebuie sa alerg, dar sper sa depasesc usor 20 de kilometri”, a afirmat Dani.

Toma Coconea isi propune sa ajunga la 60 de kilometri
„Este o competitie cu un format unic si sentimentul ca alergi pentru o astfel de cauza, ca poti pune si tu umarul si sa ajuti iti da si mai multa forta si gasesti resurse nebanuite care te vor ajuta sa-ti impingi limitele. Nu este usor, insa nu este nici imposibil. Oricine poate participa la Wings for Life World Run atata timp cat a implinit 18 ani, indiferent ca este sportiv profesionist sau amator. Aici alergam impreuna, pentru o singura cauza”, a declarat Toma.

Andrei Rosu, dublul Ironman cu ambitie de fier
„Nu mi-am setat niciun obiectiv numeric pentru ca stiu ca voi da tot ce voi putea pentru a ajunge cat mai departe. Sunt mandru ca sunt parte din acest proiect, ca pot face ceva pentru viitorul stiintei si domeniului cercetarii si pot fi un exemplu pentru un numar cat mai mare de oameni pe care doresc sa-i invit sa ni se alature la startul Wings for Life World Run”, spune Andrei.

Se estimeaza ca 3 milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.

Fundatia Lumea cora a fost infiintata recent cu scopul de a sprijini comunitatea in probleme de mediu, dezvoltarea micilor producatori agricoli, educatie si recalificare.

Citeste si:Bucuresti
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Condiții de muncă reglementate pentru angajații care lucrează de acasă
BRAT

Modifică setările cookies