Virgil Dumitrescu Dinamo Steaua Volei Volei

Virgil ”Gilă” Dumitrescu, fost jucător la Dinamo și antrenor la Steaua, a încetat din viață

Tehnicianul a câștigat cu gruparea ”militarilor” mai multe titluri de campion și a disputat finala Cupei Cupelor în 1986.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 August 2022, 08:32
Data actualizarii: Marti 02 August 2022, 08:34

Federația Română de Volei a anunțat decesul lui Virgil ”Gilă” Dumitrescu, care a scris istorie în voleiul românesc atât ca jucător la Dinamo, cât mai ales ca antrenor la Steaua.

”Născut la 1 februarie 1940, la Constanța, Virgil ”Gilă” Dumitrescu a fost un adevărat polisportiv. În tinerețe a practicat, în paralel cu voleiul, boxul și polo pe apă, acolo unde a evoluat pe postul de portar. A fost cucerit însă definitiv de volei, sport căruia i-a închinat, apoi, toată viața. 

A evoluat la Farul Constanța, Progresul București și Dinamo București, iar după terminarea carierei de jucător a trecut pe banca antrenorilor. Acolo unde a fost fidel unui singur club, Steaua, cu care a cucerit mai multe titluri de campion național și cu care a disputat o finală de Cupa Cupelor în ediția 1985/ 1986, pierdută în fața celebrei echipe italiene Panini Modena. 

A fost, apoi, mulți ani, antrenor al lotului național masculin, cu care a participat, în calitate de secund sau de principal, la Campionate Mondiale și Europene. 

A fost, de asemenea, șeful secțiilor sportive din Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, a precizat Federația Română de Volei pe pagina oficială de Facebook.

Foto: Federația Română de Volei

Modifică setările cookies