Gianni Cretu Campionatul Mondial de volei Dinamo Liga Campionilor la volei ZAKSA Kędzierzyn-Koźle Volei

GALERIE FOTO Gianni Crețu, românul care a câștigat în ultimul sezon Liga Campionilor, a fost numit selecționer și va antrena la Mondiale!

Antrenorul Gheorghe ”Gianni” Crețu a scris istorie în acest an în Polonia, câștigând cu Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle titlul, cupa și Liga Campionilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 August 2022, 13:21
Data actualizarii: Joi 11 August 2022, 13:22

Doar Volei anunță că Gheorghe ”Gianni” Crețu, tehnicianul român care în acest sezon a câștigat cu ZAKSA din Polonia titlul, cupa și Liga Campionilor la volei masculin, a fost numit chiar în ziua în care a împlinit 54 de ani selecționer al Sloveniei, națională cu care va participa la Campionatul Mondial, competiție care va începe pe 26 august.

”Astfel, numirea lui Gianni Crețu se face cu mai puțin de trei săptămâni înaintea startului Campionatului Mondial, care va începe la 26 august, acolo unde Slovenia este una dintre gazde. 

Slovenia lui Gianni Crețu, în grupă cu Franța, Germania și Camerun

Va fi un debut de foc, în cea mai importantă competiție posibilă, pentru că în grupă slovenii îi vor avea ca adversari pe campionii olimpici din 2021 și câștigătorii VNL din urmă cu câteva săptămâni, francezii, dar și pe germani, care constituie una dintre echipele importante ale voleiului european. 

A patra componentă a grupei este Camerun, cea împotriva căreia va și debuta la Mondiale”, a notat Doar Volei.

CV de excepție pentru antrenorul Gianni Crețu, fost voleibalist la Dinamo

Slovenia este triplă vicecampioană europeană (2015, 2019 și 2021), iar pentru Crețu va fi a treia națională antrenată, după România (2007-2008) și Estonia (2014-2019).

Până să ajungă antrenor la Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, în țara campioanei mondiale en-titre, Polonia, Gheorghe ”Gianni” Crețu a avut o carieră importantă și ca jucător, fiind campion al României cu Dinamo (1992) și al Austriei cu Donaukraft Viena (1996 și 1997). 

Ca tehnician, a câștigat titlul în Austria (cu Aon hotVolleys Viena în 2003 și 2004), cupa în Austria (cu aceeași Aon hotVolleys Viena în 2003) și Qatar (cu AL Arabi Doha în 2014), și Supercupa în Rusia (cu Kuzbass Kemerovo în 2020).

Modifică setările cookies