Virale

Sigur nu stiai asta! Ce se intampla cand dormi pe burta: "Poate fi foarte grav!"

Nu reusesti sa te odihnesti bine, ai dureri de spate sau te simti mereu epuizat? Poate ca pozitia in care dormi nu este tocmai cea mai buna!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Mai 2015, 21:26
Data actualizarii: Vineri 08 Mai 2015, 21:28

Nu reusesti sa te odihnesti bine, ai dureri de spate sau te simti mereu epuizat? Poate ca pozitia in care dormi nu este tocmai cea mai buna, avand un impact negativ asupra corpului tau. In unele cazuri, pozitia din timpul somnului poate afecta extrem de mult starea fiecaruia, atat psihica, cat si fizica.

Cercetatorii au studiat pe mai multi subiecti efectele pe care le pot avea anumite pozitii din timpul somnului, ajungand la o concluzie destul de dura in cazul celor care dorm pe burta.

Dormitul pe spate
Aceasta pozitie oferta un echilibru perfect, pastrand organele interne aliniate si prevenind durerile de spate si gat. De asemenea, pozitionarea unei perne sub genunchi poate ajuta si mai mult la alinierea spatelui si a coloanei vertebrale.

Dormitul pe lateral
Cei care dorm pe o parte, de obicei cu genunchii indoiti, sufera mai rar de dureri ale spatelui. Este insa important sa folositi o perna mai mare, care sa tina capul intr-o pozitie perfect aliniata cu coloana vertebrala, in caz contrar avand sanse mari sa capatati dureri de gat.

Dormitul pe burta
Desi dormitul pe burta poate reduce uneori din durerile de spate, in timp, acesta ese cel mai prost obicei pe care il poti avea, sustin cercetatorii care au facut studiul. Acestia spun ca dormitul pe burta aduce cele mai mari riscuri. Specialistul Jonathan FitzGordon spune: "Dormitul pe burta pune o presiune mare pe organele interne si tine coloana intr-o pozitie nu tocmai corecta. De asemenea, gatul va sta intotdeauna intors, ceea ce face ca alinierea cu sira spinarii sa fie complet incorecta. Mai mult, presiunea pusa pe nervi va cauza diverse 'intepaturi' care pot afecta somnul.

Modifică setările cookies