O noua lovitura pentru El Chapo! Locotenentul sau a fost arestat pe aeroportul din Roma. Ce facea in Italia

O noua lovitura pentru El Chapo! Locotenentul sau a fost arestat pe aeroportul din Roma. Ce facea in Italia

Politia italiana l-a arestat pe Dr. Wagner, locotenentul lui El Chapo, celebrul traficant mexican. 

Condamnat la inchisoare pe viata in SUA, El Chapo a primit o noua lovitura. Locotenentul sau, Ramón Cristóbal Santoyo, cunoscut cu porecla de "Dr. Wagner" a fost arestat pe aeroportul Fiumicino din Roma pe 20 august de autoritatile italiene.

Vestea s-a aflat abia luni, iar oficialii italieni au confirmat pentru cotidianul Il Messaggero. Dr. Wagner era cautat international din 2016, de cand a fost prins la granita dintre Mexic si SUA cu 11 milioane de dolari intr-o geanta. De atunci a disparut si a fost dat in urmarire internationala. Acum a fost capturat dupa ce a zburat din Mexic catre Roma cu o escala la Paris.

Dr. Wagner, inginer de meserie, era deghizat intr-un afacerist la sosirea pe aeroportul Fiumicino. "Un domn distins cu un stil ireprosabil, imbracat in haine de firma. O imagine de afacerist departe de exponentul macabru al mafiei mexicanem, acoperit de tatuaje", scrie Il Messaggero, care noteaza ca Wagner ar fi cautat o intalnire cu liderii mafiei din Italia.

Daca guvernul italian va aproba extradarea in SUA, Wagner va fi judecat de un tribunal din California pentru trafic de droguri si spalare de bani. El era mana dreapta a lui El Chapo si responsabilul cu traficul de stupefiante dintre Mexic si SUA dupa arestarea lui Joaquin Guzman.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Iohannis a promulgat legea care obligă instanțele să pronunțe deciziile în cel mult 120 de zile
BRAT
Modifică setările cookies