Virale

Health & Fitness | Efectul neasteptat al temperaturii asupra corpului. Cum poti slabi din cauza temperaturilor scazute

Englezii de la Daily Mail publica niste rezultate foarte interesante ale unui studiu despre cum pot fi arse calorii de temperatura de afara

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Iunie 2014, 11:35
Data actualizarii: Luni 23 Iunie 2014, 11:46

Ar putea fi cel mai simplu mod de a slabi! Cercetatorii au dezvaluit ca temperatura ridicata din dormitoare duce la ingrasare, astfel ca coborarea temperaturii in camera ajuta la arsul caloriilor! Ceva simplu precum somnul intr-o camera racoroasa timp de o luna poate face diferenta conform dezvaluirilor facute la o conferinta medicala.

Ideea aparent bizara duce la concluzia ca temperatura prea ridicata din apartamente contribuie la epidemia obezitatii. Aceasta teorie tine de doua timpuri de grasime. Este vorba de acea "grasime sanatoasa" sau grasime maro. Aceasta este specializata in arderea de calorii si genereaza caldura. Rezultatul cercetarilor e evident - persoanele mai slabe au mai multa grasime maro decat cei cu kilograme in plus.

Cercetatorii au urmarit evolutia a 5 barbati timp de 4 luni. In timpul zilei, barbatii isi vedeau de viata lor obisnuita. Noaptea insa dormeau in camere la centrul de cercetare unde era controlata temperatura. In prima luna, temperatura a fost tinuta la 24 de grade. Apoi a fost scazuta la 19 grade in a doua luna, crescuta inapoi la 24 in a treia si pana la 27 in a patra. Rezultatul? Cantitatea de grasime buna ce arde calorii a crescut cu pana la 40% in luna rece! Scaderea a fost evidenta apoi pentru ultima luna.

"Asadar, in afara de dietele nesanatoase si lipsa activitatilor fizice, se poate specula ca schimbari subtile in temperatura la care sunt expusi oamenii contribuie la cresterea obezitatii"
a spus Dr Lee de la Garvan Institute of Medical Research din Sydney

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!