Virale

Gest superb făcut de Kylian Mbappe! Francezul a „înfiat” un urs panda

Kylian Mbappe va fi "naşul" unuia dintre cei doi pui gemeni de urs panda născuţi pe 2 august la grădina zoologică din Beauval (centrul Franţei).

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 15:03
Data actualizarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 15:06

Chinezul Zhang Jiaqi, medaliat cu aur la sărituri sincron de la platforma de 10 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo, va fi "naşul" celuilalt pui de panda. Ei vor alege prenumele chineze definitive ale puilor de urs panda în cadrul unei ceremonii programate pe 18 noiembrie.

„Sănătatea puilor de panda este bună, micuţii au puţin peste 4 kg fiecare. Ochii lor sunt deschişi acum şi încep să meargă”, se arată într-un comunicat al grădinii zoologice.

„Este o onoare pentru Beauval ca asemenea sportivi să se implice în viaţa puilor noştri de panda. Angajamentul lor evidenţiază, în special pentru tineri, importanţa protejării speciilor ameninţate şi a biodiversităţii”, a declarat directoarea Delphine Delord.

Numele puilor de urs panda sunt în mod tradiţional alese de Prima Doamnă a Chinei, Peng Liyuan. Dar de data aceasta, publicul francez este cel care va decide numele.

Specia de urs panda uriaş este una din speciile vulnerabile, în timp ce 500 de exemplare trăiesc în captivitate, iar 2.000 în sălbăticie pe teritoriul Chinei. Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies