Virale

Efectele secundare ale vaccinului anti-Covid. DEZVALUIRILE unei tinere care a participat la TESTE

Cum campania de vaccinare anti-coronavirus a inceput deja in multe tari, se intensifica si discutiile privind posibilele efecte secundare.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Decembrie 2020, 15:30
Data actualizarii: Luni 14 Decembrie 2020, 15:35

Tanara asistenta medicala Kristen Choi s-a aflat printre numerosii voluntari care au acceptat sa faca parte din programul de testare al companiei Pfizer, ea relatandu-si experienta in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane.

Astfel, Choi a precizat ca n-a stiut daca i se injecteaza serul adevarat sau cel placebo, insa luand in considerare simptomele, sustine ca ea a fost printre cei care au primit vaccinul real.

La prima doza de vaccin, Kristen spune ca n-a avut nici un efect secundar, in afara intepaturii usoare. In schimb, lucrurile s-au complicat putin pentru ea dupa a doua doza, facuta la un interval de o luna, cand efectele secundare si-au facut simtita prezenta. Mai precis, Kristen Choi a precizat ca a avut febra mare, ameteli, greata si dureri de cap, insa toate aceste simptome au disparut pe parcursul unei singure zile. "Am fost putin alarmata de febra ridicata, peste 40 de grade", a recunoscut tanara.

Totusi, in ciuda acestor efecte, Kristen a insistat asupra faptului ca vaccinul este extrem de uitil in combaterea pandemiei si ca, daca ar fi necesar, s-ar vaccina inca o data fara nici o ezitare.

CITESTE SI

Modifică setările cookies